Twiggy-sminkning!

Det är svårt att bli lik någon som har så annorlunda drag än en själv, jag försökte contoura fram lite liknande kinder som Twiggy, men det var rätt svårt, haha! Sen gav jag upp och lät det bli en latina-Twiggy istället. Eller en Alejandra-Twiggy. Allt smink är ekologiskt och/eller naturligt, as per usual.

Produkterna jag använt:

Till ansiktet

Nvey Eco Cream Foundation, Nvey Eco BB Cream & Nvey Eco Transluscent Powder. Jag gjorde en light contour med Dr Hauschkas ögonskugga, vet inte vad färgen heter för jag har den i en palett, men en kall brungrå färg. Rouge från Maria Åkerberg och UNE i färgerna Apricot (tror jag, det har skavts av) respektive Breezy cheeks i B04. Fräknarna gjorde jag med en liten pensel och ögonskugga från Maria Åkerberg i Dark brown.

Till ögonen

Dr Hauschkas ögonskuggepalett vita skugga över hela ögat, den mörkgrå skuggan längs med globlinjen för att göra en cut crease. Sen gick jag tillbaka med en ljust beige kajalpenna från Alverde längs med nedre fransraden och för att förstärka det vita i inre ögonvrån. Drog en linje med svart kajalpenna från Puro bio. Jag målade dit dom karaktäristiska små kladdiga ögonfransarna under ögat med flytande eyeliner från Beneco och en pensel. Mascara är Puro bio L.A.M mascara.

Till läpparna

Använde Ilia Beauty Multi-stick i färgen All of me på läpparna och ett orange läppglans från Inika organics i orange. Målade amorbogen och lite in på överläppen med samma ljusbeiga kajalpenna ifrån Alverde och lite längs med överläppens kant.

Skulle ni vilja se fler sminkningar inspirerade av kända ikoner? Jag är lite sugen på att göra Audrey Hepburn, Cher och Frida Kahlo. Vad tycker ni?

<3