Tips på veganskt när man är på språng (Stockholm)

Jag är inte vegan (utan lakto ovo vegetarian men dricker i princip aldrig komjölk osv) men äter helst veganskt när det finns. Här kommer några tips på var man kan hitta god veganmat som går fort: Panini! Panini har det goda omdömet att plocka in veganska rätter. I alla fall en varmrätt finns och den är svingod. Verkligen svingod. Den består av pumpagnocchi i en god curry och en liten sallad till som är suverän. Idag gick jag förbi och såg att dom har en vegansk sallad (som jag sitter och äter nu... mmm). Den innehåller bland annat rödkål, linser, hasselnötter, grönt äpple och russin, en god hommus på sidan och koriander. Supergod!

Beijing8, dumplings! Jag brukar alltid välja nudelsalladen istället för ris till. Deras såser är tyvärr lite mesiga men med soja är det gott.

Blueberry. Finns också på några ställen i stan (Stockholm). En raw vegansk sallad och massa goda matiga (och lite dyra iih) smoothies med grönsaker, frukt och så kan man få den på mandelmjölk, havremjölk eller rismjölk.

Juiceverket har också fantastiska (!) matigare smoothies baserade på växtmjölk. Funkar superbra som ett matigare mellis eller när man inte är superhungrig till lunch. Är det en fin och lyxig dag kan man handla uppe på Juiceverket i Hornstull och sedan sätta sig i tanto.

Foodtrucken Mögel som jag tipsat om. Ni måste testa! Kolla facebooksidan för att se var dom befinner sig.

Foodtrucken Vegan soul train. Gör supergoda kebabrullar, pulled pork, skagenröra osv fast med veganskt seitan istället för kött. Rekommenderar!