Sminktips när du är stressad

Vissa mornar är man skitstressad och hinner inte fippla eller dona med ansikte eller hår. Imorse var en stressad morgon, vilket faktiskt passade bra eftersom jag ändå hade tänkt posta ett inlägg om hur du kan använda samma produkt till flera ändamål. Innan jag rusade hemifrån hade jag slängt in en foundation, ett läppstift, ögonfransböjare och en mascara i väskan. Just läppstift är en sån sak som jag ofta hittar i mina jackfickor och väskor, så jag misstänker att det är fler som brukar ha det med sig. pretty in pink look stressad

Såhär gjorde jag denna stressade sminklook:

Först la jag ett ganska täckande lager av Nvey Eco Crème Foundation (jag använder färgen 880 Custard). Jag har skrivit om den tidigare, men jag tycker om den för den går att få ganska rejält täckande, eller lättare om man vill det.

Sedan använde jag läppstiftet jag hann roffa åt mig, vilket är ett superfint läppstift från Maria Åkerberg Lip care colour i färgen Lovely pink. Jag tycker namnet stämmer bra överens med färgen. Det är en lite gammelrosa ton som är superfin. När basen är lagd är det bara att sätta igång duttandet. Jag brukar måla lite av läppstiftet på långfingret och sen dutta på kinderna, sen använder jag ett rent pekfinger för att sprida ut det. Dutta försiktigt så gnuggar du inte bort din bas.

Efter det tog jag stiftet och målade direkt på ögonlocken och tog samma långfinger för att jämna ut det över locket. Och sen målade jag läpparna som vanligt med samma färg.

Sist tog jag ett par lager med min mascara från Puro Bio.

Voila! Fredagsfin med bara tre produkter.