Nyheter från Weleda

Jag har fått lite produkter ifrån Weleda som jag testat som är nya i sortimentet. <3 Två nagelvårdande produkter i "pennform", den ena produkten ser ut som en tuschpenna och använd för att mjuka upp nagelbanen och försiktigt föra tillbaka dom och den andra har en liten pensel och man skruvar på korken för att få ut ett vårdande vax. Stiftpennan som man använder till nagelbanden är lagom hård för att kunna föra tillbaka nagelbanden men ändå tillräckligt mjuk för att inte göra ont (jag tycker inte om såna där hårda metallgrejer och ibland kan även träpinnar vara lite för hårda). Den innehåller ringblomma och olja ifrån granäpple. I toppen medföljer fler stift så att man kan byta stift.

"Penselpennan" med vårdande vax bestående av bivax också olja ifrån granatäpple och sheasmör och den känns precis lagom fet och vårdande för nagelbanden och naglarna. Jag brukar inte pyssla om mina naglar så mycket så det var roliga tillskott för mig och kommer komma till användning nu när det känns som det är höst igen...

Båda förpackningarna till dom nagelvårdande produkterna känns ganska omoderna, men det gör å andra sidan alla Weledas produkter. Vilket nästan bara gör att dom känns charmigare och mer genuina.

20150805_100904

En annan produkt jag fick hem var Arnica duschgel som dom döpt till en sportgel. Arnica är en läkeväxt som Weleda använder i olika produkter, bland annat har dom en massageolja som rekommenderas före eller efter träning. Doften är lite sportigare (piggare) än deras andra duschkrämer men den luktar fortfarande för örtigt för att kännas riktigt sportig tycker jag. Vill man ha en rejäl uppiggning rekommenderar jag istället deras duschkräm i Citrus, som jag tycker luktar supergott och är riktigt uppiggande. Arnica duschgel är också en klar gel istället för mjölkig kräm som deras andra duschprodukter och löddrar milt.

20150805_100720

När jag var i Berlin köpte jag body wash i mandel som jag gillar mycket! Jag hoppas att den också kommer i och med denna lanseringen men jag fick inte hem något prov på den vilket bara var bra eftersom jag redan hade den. Jag fick istället en body lotion i mandelserien, Almond Sensitive Skin Body Lotion, som precis som deras andra body lotions kommer i en plastförpackning med ett lock man trycker på som en pump. Den är mjölkig, går snabbt in i huden och lämnar huden mjuk och med en mild doft, go mazarin luktar man. Mandelserien är för känslig hy och är mild.

Jag fick även en handkräm i mandelserien som jag gett bort så den kan jag inte recensera här men sharing is caring! Update: Har fått en rapport som lyder "Handkrämen är till stor belåtenhet! Går snabbt in i huden, luktar lätt o fräscht!"