Naturskyddsföreningen + jandi = <3

I helgen var jag iväg på årets första traineeträff. 20 stycken trainees är vi hos Naturskyddsföreningen i år. Ett superhärligt och kunnigt gäng som jag tror jag kommer lära mig supermycket av. Bland oss finns miljövetare, biologer, ingenjörer och andra. Fatta grymt gäng jag fått lyckan att lära känna! Jag är den enda socialantropologen i gänget och jag hoppas kunna bidra med mina kunskaper. Under året som trainee ska vi driva ett eget projekt tillsammans med Naturskyddsföreningen och jag kommer med största sannolikhet göra något på temat ekologisk hudvård med syfte att öka kunskapen kring skönhets- och hygienprodukter och uppmana folk att göra medvetna val. För närvarande skissar jag på en projektplan och knyter kontakter. Det ska bli jättejätteroligt. Men skulle vilja slänga ut en fråga - hur skulle det hjälpa er i er vardag att handla mer medvetet när det kommer till hygienprodukter, hudvård och smink? Vill ni att det plockas in fler miljövänliga produkter på hyllorna på era vanliga mataffärer? Vill ni gå på föreläsning på temat? Vill ni ha information i annan form (broschyr? mejl? blogginlägg?). Skulle bli superglad om ni kunde ta er tid att skriva en snabb kommentar.

Jag återkommer när min projektplan börjar bli klar och projektet sätter igång. Jag är supertaggad!

Tills dess vill jag tipsa er om ett evenemang som äger rum den 2-3 oktober i Stockholm. Dessa två dagar byter Kulturhuset i Stockholm namn till Klimathuset och kommer att gästas av musiker, föreläsare, politiker och mig! Jag och mina traineekompisar kommer att arbeta som volontärer under helgen. Det mesta är gratis men vissa programpunkter kostar en liten slant. Välkomna då!

P.S Naturskyddsföreningen strävar efter att bredda sig i mångfald och har massa aktiviteter för barn, unga och vuxna. Nästan varje kommun i Sverige har sin lokala förening så googla och se vilka aktiviteter som finns. Allt är verkligen inte fågelskådning (som jag trodde innan jag själv gick med hihi).