Moonsun organic of Sweden <3

Jag har haft det stora nöjet att testa en, helt ärligt, fantastiskt fin produkt ifrån Moonsun organic of Sweden - deras Face cream. Jag kom i kontakt med deras produkter genom Oikos hudvårdssalong på Kungsholmen (besök den!) under tiden det endast var en butik. Jag köpte då beeswax body oil som vann guldäpplet 2013. Beeswax body oil är en produkt som är precis som det låter, en kroppsolja med bivax för kroppen. Det finaste med beeswax body oil är den sjukt härliga doften. Kryddig citrus beskriver dom det som och jag skriver under på den beskrivningen. Den är frisk och citrusaktig men mer kryddig än bara citrusdoften. Jag tycker doften som Beeswax body oil har får mig att tänka på höst och att bädda ner sig under massa täcken och dricka ett kryddigt te (nåt jag för övrigt gör året om). Den går att använda på kroppen när man är torr i hyn, med fördel efter duschen, men har även hört att lockiga personer använder lite av den i håret. (Har testar själv men tycker den gör sig bättre på huden.)

Sedan ca 3-4 veckor tillbaka har jag använt deras Face cream. Den påminner i doften om beeswax body oil och är fint gul i färgen. Den innehåller havtornsolja som är bra vid problem med acne. Dom kallar den själva för balanserande. Ordet balanserande är bra att titta efter när man har finnar och acne eftersom finnar och acne i den ekologiska världen beskrivs som obalans. I den konventionella hudvårdsvärlden kallas samma problem för oren hy, inte så beskrivande eftersom vi med finnar oftast tvättar oss rätt noggrant och finnar inte ens beror på smuts utan ofta på hormonell obalans.

Min hy reagerade inte alls första veckan, andra veckan reagerade den med små finnar jag inte brukar ha och just nu är min hy bättre än den varit på väldigt länge. Visst kan det vara så att det sammanträffar med att det gått ett år sedan Den Stora Obalansen (jag slutade med p-piller) eller att det varit sommar och min hy blir bättre då, men jag vill nog även tacka Moonsun organic Face cream för det. Min hy har reagerat fint på havtornolja förut.

Vad kan man säga mer om produkten då? Jo, den är dryg, det behövs bara en ärta (inte en hel pump) för hela ansiktet, den är lämplig att använda som ögonkräm och den är aromaterapeutiskt. Krämen går snabbt in i hyn och den lägger sig inte som en hinna ovanpå. Det funkar bra att använda den och sedan använda mineralfoundation ovanpå (vissa krämer tycker jag inte funkar ihop med mineralfoundationens puderform).

Dom som skapat Organic moonsuns produkter heter Mia Skaug och Jenny Svärdendahl och är båda aromaterapeuter. Jag tänkte att jag ska skriva mer om dofter och eteriska oljor senare nu när vi är på väg mot höst eftersom jag själv försöker lära mig mer om detta.

Sammanfattningsvis: svinbra, ashärlig doft och den balanserar verkligen hyn.

Nackdelar? Den kostar 398kr, men har du 398kr att lägga på en bra ansiktskräm så lägg dom på Moonsun. Själv ska jag köpa mig två kit snart. Ett till mig och ett i julklapp, hoppas på fina kampanjer ifrån Ecoholics.

Tusen tack för en sån bra produkt! <3