Mina favoriter från Weleda

För ett par månader sen gick jag två tillfällen hos Weleda och lärde mig om deras produkter och om ekologisk hudvård. Även om mycket var sånt jag kunde sedan tidigare så lärde jag mig nya saker om varför man bör använda ekologisk hudvård framför konventionell hudvård (att hudvård ens FÅR innehålla hormonstörande ingredienser osv). Det var två supertrevliga kvällar på deras fina kontor på söder, tänk om man jobbade där! Vi fick god mat från Kalf & Hansen och goodiebags. Jag fick med mig mandelserien hem eftersom min hy är obalanserad med acne. Jag tyckte dock inte den varken försämrade eller förbättrade min hy. Här är några favoriter från Weleda, av det jag testat, dom har ju hur mycket som helst!

Everon lip balm jag har skrivit om den förut. Jag tycker verkligen om den för den är lite tjockare när man applicerar den och den läkte när mina läppar var sådär svintorra i vintras. Den fungerar verkligen superbra. Innehåller bivax, dvs ej vegansk.

Nourishing hair oil jag har tjock lockigt hår och tycker den här håroljan gör lockarna mer definierade (dvs mindre friss) när jag har oljan i. Brukar tvätta håret, kammar ut det och sen ha i lite av nourishing hair oil medan håret är blött och sen låta håret självtorka. Den gör att håret får en fin glans också. Tyckte den var lite flottig i början men har testat med hur mycket mängd jag har i och har fått till en bra balans. Vegansk.

Iris hydrating masque Den utger sig för att vara återfuktande - och den ÄR återfuktande på riktigt. Man får inte snåla med mängden för då funkar den inte alls lika bra, så lägg på ett ordentligt lager på rengjord hud och låt sitta i 15-20 minuter. Vegansk.

Almond soothing cleansing lotion Väldigt mild mot min hud, irriterar inte och funkar bra att ta bort smink med. Jag brukar använda den och Almond soothing facial oil i kombination för att ta bort smink. Rengöringslotion/kräm torkar inte ut så som en löddrande ansiktsrengöring gör. Förbättrar inte acnen men som sagt, fungerar bra att tvätta bort smink med. Oljan är bra på ögonsmink med.

Body wash Jag tror ros och citron är mina favoriter! Dom luktar supergott och naturligt, liksom inte den där syntetiska stickiga parfymen och är mjuka, löddrar litegrann bara och är liksom lite gräddiga att tvåla in sig med. Torkar inte ut huden.

På tisdag 5 maj 2015 har Weleda utförsäljning, 30-80% på utvalda produkter. Kulturhuset Ytterjärna kl.15-18.

Om ni också är intresserade av deras ambassadörsprogram som jag rekommenderar så kan ni läsa mer om det här.

Och om ni vill se en lista på vilka av deras produkter som inte är veganska så finns dom listade här.