Lite hat, Beauty & Bullshit och föreläsning

Spännande hur lättretade smygrassar är, har ni tänkt på det? Dom som är alldeles mest lättkränkta och har snabbast till att hata loss och uppmana andra att hata loss är typ... killar? Som också är jävligt intoleranta? När jag jobbade på en myndighet som ger ut en toleransrapport så berättade min kollega som skrev rapporten att man kan se ett mönster i intoleransen, en person som är intolerant mot en grupp av människor är troligen det mot annat också. Mest toleranta är personer som jag (ljuger inte ens nu) som har minst en förälder som är född i ett utomeuropeiskt land, som är kvinna, som anser sig vara en varm person, som har högskoleutbildning - och så fanns det några fler parametrar jag inte minns. När man tänker på det är det ganska deppigt faktiskt. Sura, intoleranta killar som sitter där ute och är elaka mot folk (oftast tjejer som råkar ut för hat). Anledningen till att jag skriver det var för att jag igår kommenterade på Skincitys okunniga och fördomsfulla hudtest i P3 Nyheter. Efter det sänts kommenterade jag på P3 Nyheters instagrampost om inslaget - någon timme senare får jag spammejl och ser att någon registrerat min mejladress på en sida och valt "missfoster" som lösenord. Kreativt, sure, men hur orkar man engagera sig så mycket för att vara elak mot någon? Var får dom orken ifrån? När hela Sverige är typ vintertrött så finns där några ettriga jävlar som tar extra D-vitamin för att kunna näthata typ.

 

Facebook-gruppen Beauty & Bullshit

Med det sagt vill jag prata om något lite roligare! Beauty & Bullshit är en Facebook-grupp som min superkloka och inifrån-och-ut-vackra vän Camilla startade för snart ett år sen. Gruppen har vuxit helt galet snabbt och jag tror vi är över 8000 medlemmar nu. Innan jul bad Camilla mig om hjälp att sätta ihop en Beauty & Bullshit-träff med fokus på ekologisk hudvård. Jag bjöd in Sara Nomberg (ekologisk hudterapeut) som jag arrangerat föreläsningar med förut och platserna gick åt som smör i solsken. Vi ska alltså ses en kväll och Sara ska lära oss massa om ekologisk hudvård och jag har fixat lite goodies och rabattkod och sånt nice. Supermysigt ska det bli. Eftersom inte alla är med i Beauty & Bullshit kommer jag dela med mig av rabattkod även här, håll utkik under nästa vecka.

 

Frukostföreläsning om ekologisk hudvård?

Eftersom det varit så stort intresse när jag arrangerat föreläsningar om ekologisk hudvård förut så funderar jag på att öppna upp för allmänheten, alltså alla ni som är sugna! Jag tänker att man startar med god frukost på något fik samtidigt som man lyssnar på en föreläsning om ekologisk hudvård (eller smink?) och sen går vidare med dagen, skulle det vara av intresse? Förhoppningsvis skulle jag kunna ordna med spons i form av tester och liknande. Skulle ni tycka ett sånt evenemang var värt 200kr t.ex.? Kommentera gärna om ni är intresserade så ska jag försöka dra igång något sådant. Jag är ju ändå frilansande projektledare :)

projektledare ekologisk hudvård notes jandi heart eco

<3