En ny hösttermin

Efter en superhärlig helg i Göteborg och Way out west-festivalen var det dags för min första arbetsdag efter semestern. Jag är himla ledsen över att det aldrig hann bli sommar innan det var dags för hösttermin igen. Som tur var verkar det vara soligt ett litet tag framöver. Jag tänkte berätta lite om hur hösten ser ut för mig och bloggen. Snart är det dags för mig att påbörja traineeprogrammet på Naturskyddsföreningen (lite nervöst). Jag hoppas att jag kommer lära mig massor om miljö och mitt intresse för ekohudvård, särskilt eftersom Naturskyddsföreningens fokus kommer vara just kosmetika och hygien året 2015. Min tanke är att lära mig massor och sedan kunna blogga om det jag lär mig under tiden här så att ni får ta del av kunskapen! En del av traineeåret innebär att driva ett projekt och så fort jag vet mer om det så kommer jag skriva om det här.

Jag kommer att fortsätta att jobba heltid på mitt vanliga jobb och är dessutom inskriven på två distanskurser: genusperspektiv på kriminalitet samt globalisering och utveckling. Hoppas att framför allt globalisering och utveckling kommer att ge mig ännu mer förståelse för hur frågor om globalisering hänger ihop med klimatpåverkan och makt. Som ni kanske vet är det sånt här jag pluggat (socialantropologi på Stockholms universitet och kurser på San Diego State University) och tycker det är viktigt att vara medveten om maktperspektivet när vi pratar om ekologisk hudvård, naturligt smink och konsumtion överlag.

Jag kommer fortsätta vara aktiv i nätverket Årsta för alla och har anmält intresse för att engagera mig i Kvinna till kvinna. Många bollar denna höst och jag hoppas jag är noga med att känna om det blir för mycket och vila också, men än så länge är det bara saker som ger energi och inte tar energi och det är viktigt för mig att hålla mig aktiv genom engagemang så jag inte fastnar hemma i begränsande tankar.

Lite längre fram ska jag också skriva om sånt som för mig är viktigt när det blir höst och lite mörkare och kallare. Jag tycker vinterhalvåret är knepigt och blir ofta lite deppig och allmänt ängslig men jag hoppas vi kan inspirera varandra genom hudvård, doft och mat.

Mycket kärlek!

smoothie