Ekologiskt solskydd

Idag är det helt fantastiskt väder i Stockholm! Supervarmt och bara några tussiga moln på himlen. Äntligen! Inget är så somrigt som att kunna ligga på balkongen på förmiddagen och svettas. Nu när det äntligen är sådär soligt vill jag påminna er om att använda solskydd. Det är viktigt. Jag är superorolig för just hudcancer. Och att bränna mig. I den ordningen. Det bästa är förstås att ta på sig löst sittande kläder och skydda sig på så sätt men många med mig gillar ju att klä av sig när det är varmt och då bör man använda kompletterande skydd.

Solskyddskräm är också en sådan sak där jag liksom glömt bort att gå över till ekologiska alternativ. Ekologisk solskyddskräm ger ett fysikaliskt skydd och fungerar på ett sånt sätt att det ligger ovanpå, som ett extra plagg. Den konventionella fungerar på så sätt att den går in i huden och verkar inuti genom en kemisk reaktion i huden. Den ska alltså gå in i huden och ni vet, det vi lägger på huden "äts" upp av huden och hamnar inuti våra kroppar.

När jag var på kurs hos Weleda var det en av deltagarna som frågade varför Weleda inte har solskyddskrämer och svaret var ungefär att det är på gång men det är knepigt för att solskyddskrämer ofta är ganska feta och gör en vit, vilket gör att vissa inte vill använda den sortens skydd. Personligen störs jag inte av det, särskilt när det är ett medvetet val.

Jag har ännu inte testat så många ekologiska solskydd och kan därför bara tipsa om eco cosmetics, som också säljer en variant med färg. Den är också lätt att hitta online, t.ex. hos softskin (som också skrivit om ekosolskydd här) och bodystore.

20150628_114542