Ekologiska oljor!

Olja, olja, olja! Oljor från växtriket är den bästa hudvården, punkt. Många är oroliga över att använda oljor som hudvård, antagligen för att skönhetsindustrin gjort oss skraja för oljor och det finns en idé om att oljor gör din hud fet. Saken är den att din hud behöver fett, det den inte behöver är mineraloljor och syntetiska oljor. Och med rätt mängd ser du inte heller flottig ut utan du ser fräsch ut och din hy blir sådär dewy (hihi ett ord jag lärt mig i youtube-videos) och får fin lyster. Tänk på att huden tar åt sig oljan bättre om den är lite fuktig.

Det finns oljor för alla hudtyper och olika oljor har olika egenskaper. Som jag sagt förr är tea tree oil den bästa oljan mot acne, men den doftar väldigt starkt och är för stark att använda som ansiktsolja, tea tree oil är att ses som ett läkemedel. Tea tree oil kan vara frätande på vissa så den bör spädas ut. Jag brukar smörja in ansiktet i någon olja jag gillar och sedan massera in tea tree oil där jag behöver, som efter mitt uppbrott ifrån p-pillerna är käkbenen och nedre delen av kinderna - typiska hormonacne -ställen. Vad det gäller ansiktsoljor testar jag mig fram och använder olika beroende på vad min hud behöver och vad jag har hemma (och så gillar jag att testa olika - det finns ju så mycket!). På sista tiden har jag använt arganolja som jag tycker lugnar min acne och är lagom fet och har en väldigt mild doft. Tycker supermycket om arganolja och snart är min lilla flaska slut...

Mandelolja och olivolja är två bra oljor som är lätta att få tag på. Dom flesta har ju olivolja hemma. Mandelolja och olivolja återfuktar men som inte sätter igång så mycket så dom funkar bra som basoljor. Här om dagen köpte en svindyr från the organic pharmacy: virgin cold pressed rose hip oil som ska vara bra mot ärr och pigmentförändringar, men har bara använt den en gång så jag kan inte säga så mycket om den mer än att den är ekologisk och importerad från Chile.

När jag haft torrfläckar, ibland dyker det upp en liten fläck på magen eller nån annanstans utan att jag ser nån anledning, då har jag smörjt med en fet olja som ricinolja och så försvinner det. Gjorde det på mitt ex också och det funkade lika bra där. Ricinolja är det många som gillar att ha i håret, mitt hår växer redan som ogräs och jag har inte testat det regelbundet men vill ni testa så var beredda på att det kommer vara svårt att tvätta ur då ricinolja är riktigt tjock och fet. Kan med fördel blandas med en annan olja. Jag har förresten använt ricinolja på gnisslande ytterdörr och mitt fönster som inte gick att använda ordentligt - funkade prima ballerina. Ricinolja användes förr i industrier.

Nu har jag äntligen haft tid och råd att beställa ifrån Organic makers! Jag beställde gurkörtsolja och atlasceder. Organic makers har massa olika oljor, bland annat tea tree som jag skrev om som är magi på acne och som min låtsasmamma alltid gnuggade på våra myggbett när vi var små. Dom har också havtornolja, som jag ännu inte använt i ren form men som myhavtorns produkter innehåller (min favoritansiktskräm är från myhavtorn) och massa massa annat. Till och med praktiska flaskor och behållare och ett kit ifall du vill sätta igång och blanda till dina egna oljor hemma. Och allt är ekologiskt. Är superspänd på att få hem min beställning!

Organic makers har 20% rabatt i helgen på deras ekologiska oljor med koden: oljebonanza.