Eko och naturligt på apoteken

Det finns ju tusen olika apotek nu för tiden och vissa av dom har produkter som inte innehåller läbbigheter. Jag tänkte lista några av dom här. Jag har sett att vissa apotek säljer Weleda! Och oftast deras barnserie calendula och white mallow. Produkterna är framtagna för att vara skonsamma mot barnhud som är 5 gånger tunnare än vuxnas men funkar såklart lika bra för andra än barn med. Jag har använt Calendula cream bath som är mild och luktar gott, sprutas ner i badet medan man tappar upp vattnet. White mallow-produkterna funkar bra när man har eksem. Har även sett vissa andra produkter från Weleda på apoteken, som buckthorn hand cream som går in snabbt i huden och ger en matt känsla och lite annat.

Idun minerals säljs på vissa apotek. Försiktig dock för alla deras produkter är inte helt nice om man t.ex. undviker mineraloljor. Deras foundation ska vara helt no poo och ger superfint resultat. Deras kabuki brush (vegansk) är superbra. Jag har inte testat så mycket ifrån idun, köpte deras mascara gull men lämnade tillbaka den efter att ha gått igenom innehållet lite närmre, hoppas Idun går igenom sina ingredienser och tar bort mineraloljorna.

c/o Gerd. Ekologiska svenska produkter! Jag har sett lite av deras produkter på apotek. Själv har jag använt deras rengöring med calendula oil som är anpassad för torr hy. Mild, mjuk och en av dom få rengöringarna som lämnade huden både ren men inte stramande utan återfuktad och lite fet - som det ska vara. Älskar! Har även en duschkräm, lemongrass med avokadoolja, som doftar mjukt naturligt och svingott! Fräsch och även den tvättar utan att torka ut. Har också sett kroppsolja, läppcerat och lite sånt. Gör mig svinglad när apotek plockar in deras produkter.

Var uppmärksamma när ni handlar på apoteken då många märken ger sken av att vara mer naturliga än dom är men namn som klingar rent (som i naturligt) men inte är särskilt rena. Det kan stå med naturliga ingredienser och så är det bara en liten skvätt av något blandat med kemikalier. Tänk också på att även mineraloljor är naturliga, dom kommer ju från naturen ursprungligen, men är inte bra för hud eller hår.

Hoppas verkligen apoteken fortsätter plocka in ekologisk hudvård och naturliga skönhetsprodukter!

Må gott <3