Dålig hy efter p-piller

Jag började med p-piller när jag var 16 och började ha sex med killar. Har haft två uppehåll innan jag slutade med p-piller i augusti. Efter någon månad började min hy bete sig märkligt. Jag fick vita pormaskar över kinderna, ner mot käken och en bit på halsen, finnar på ryggen och bröstet och förstås det jag hade väntat mig - mer mensvärk och oregelbunden mens. Det sistnämnda är jag inte bekymrad över (just nu, lite orolig efter att ha informerat mig om endometrios) men min hy!!!! Eftersom jag började med ekologisk och naturlig hudvård för ungefär 2 år sen så har jag hållt mig till det även under mina acneutbrott. Så! Jag tänkte helt enkelt fortsätta med det och dela med mig av det jag använder som jag tycker funkar bra mot acne.

Har har smink använder jag weleda almond soothing cleansing lotion. Weleda är ett tyskt märke som använder ekologiska råvaror i sina produkter. Finns att köpa på Åhléns, Kicks, hälsokost och på nätet. Den rengör och torkar inte ut huden. Tänk på att acnehud inte behöver vara fet! Rengöring som löddrar torkar ut mer än en kräm eller mjölk. Efter rengöring ska din hud inte strama eller kännas torr.

Sedan använder jag ett ansiktsvatten. Här är det lite oklart för jag har ännu inte hittat något klockrent. Vid läggdags tycker jag dock äppelcidervinäger är fantastiskt för att torka ut finnarna. Det finns en del skrivet om äppelcidervinäger, jag kommer återkomma till det.

Som mjukgörande och återfuktande vill jag tipsa om dessa produkter:

Maria Åkerberg - Face dream. Svenskt ekologiskt märke. Face dream är alldeles lagom i konsistensen för min smak, ger mig inte finnar eller utslag och känns både återfuktande och mjukgörande länge.

Myhavtorn - Ansiktscreme. Också svenskt och ekologiskt. Härlig färg, doftar supermysigt (lite örtigt) och har en superskön krämig konsistens. Jag tycker den är fantastisk! Mjukgör och återfuktar, åker snabbt in i huden men stannar länge.

Under ansiktskrämen eller utan ansiktskräm använder jag oljor. Kokosolja, mandelolja, jojobaolja och olivolja är bra som ansiktsoljor. Känner du dig för fet så använd en mindre mängd. Applicera oljan på nytvättad och lite fuktig hy.

Jag har nyligen beställt arganolja vilket jag hört ska vara bra mot acne så jag återkommer med rapport om den.

Må gott och olja loss men med naturliga och ekologiska oljor. Undvik mineraloljor och tänk på att fett löser fett. <3