Bu för True Glue

Instagram är ett fantastiskt ställe att hitta andra ekofolk på och få nys om nya produkter inom ekologiskt och naturligt. På Instagram hittade jag True Glue - ett lösögonsfranslim som är naturligt och inte ska innehålla starka kemikalier, vilket förstås väckte min nyfikenhet. Förutom lim säljer True Glue även några olika modeller på lösögonfransar som är superfina så jag beställde ett par fransar och deras lim i oktober. Det kom fram till mig i Sverige efter typ 2-3 veckor, vilket är OK i och med att paketet skulle resa en bit. Priset var 36.14 US dollar, runt 350kr alltså (ganska dyrt med andra ord).

I helgen blev jag nyfiken på att testa och vet ni vad? Den korta versionen: Dom sög. Den längre versionen: Fransarna sitter på en remsa som är ganska stel och svårböjd (tänk nu på att det ska sitta på ögat så det måste vara väldigt lätt att jobba med). Limmet klibbar knappt och det var supersvårt att få fransarna att sitta. Jag tror jag lyckades få dom att sitta i mitten av fransraden en liten stund men sen flög dom av. Jag testade att klippa fransarna på mitten för att se om det blev lättare för limmet att få fransarna att sitta men det funkade inte heller. Dock var limmet ändå tillräckligt klibbigt för att fastna på mitt ögonlock och lämna en liten stel och glansig hinna. Jag antar att jag kan använda limmet för att fästa t.ex. glitter eller något som är mindre tungt, men som ögonfranslim, vilket det är menat att göra, var det rätt värdelöst.

Uppmuntrar dock initiativet! Jag har läst lite här och där ordet eco i samband med Sweed lösögonfransar, har någon koll på hur dessa är eko? För ekologiskt odlade lär dom ju inte vara... Om det inte finns någon som odlar lösögonfransar i någon kolonilott här på Södermalm, det vore ju typiskt i så fall. Om någon har något annat tips på lim eller fransar som är lite mer naturligt eller miljövänligt så får ni gärna lämna en kommentar.

Och p.s följ mig gärna på Instagram och YouTube!

True glue adhesive lashes ögonfransar lim