Arganolja & rosenvatten - två bra produkter att starta med

Två riktigt goa basprodukter att ha hemma för sin hudvårdsrutin är arganolja och rosenvatten. Funkar också toppen för håret! Rosenvatten är en av dom äldsta skönhetsprodukterna. Det är vatten och rosor, precis som det låter som man kokar (s.k. växtavkok, tycker det är ett så mysigt ord). Det kallas för en hydrolat ifall ni sett det ordet förr. Vad som är gött med rosenvatten då? När det är vinter och man (jag) spenderar mycket tid inomhus så blir hyn supertorr. Elementen brassar på och luften inomhus blir torr och torkar ut typ... allt (inklusive mitt avokadoträd). Dessutom är det kallt utomhus, vilket också tär på hyn. För att få tillbaka fukt och fett i hyn är det alltså mums med ansiktsvatten och en bra olja. Rosenvatten luktar som en magisk trädgård och doften är rogivande men det känns uppiggande att spraya ansiktet. Om du använder mineralpuder och mineralsmink är det också superbra att spraya på rosenvatten efteråt för att få sminket att se mindre pudrigt ut och smälta in bättre. Jag har hört flera som tycker att rosenvatten gör susen för deras acne, jag har inte märkt några såna förbättringar själv, utan fördelarna för mig handlar mest om fukten och doften. ett tips är också att spraya lite på dina ögonskuggepenslar innan du plockar upp skuggan, så blir pigmentet lite mer intensivt. Du kan göra samma sak om skuggorna är lösa eller väldigt pudriga för att samla ihop pudret lite.

Arganolja skulle jag vilja beskriva som "så jävla nice" men förstår att det kanske inte är så utförligt. Arganolja kommer ifrån Marocko där arganträd växer och dessa träd har frukter som har frön som pressas till olja. Oljan är ljust gul och är asbra som både ansiktsolja och hårolja. Konsistensen är rinnig och lagom oljig, alltså inte tjock och klibbig men inte heller för torr, utan perfekt oljig. Egenskaper som arganolja har är lugnande och balanserande för acne-hy. Arganolja innehåller också mycket E-vitamin vilket ska vara bra för mogen och torr hy. Jag tycker att arganolja funkar jättebra att använda under smink eftersom oljan är lätt och snabbt går in i hyn men ändå ger lite krämig yta. Arganolja var en av mina få favoriter när jag hade mycket acne, jag tyckte den lugnade det röda och fick det svullna att minska. Den används med fördel över hela ansiktet (sedan kan du punktmarkera med tea tree oil). Doften är mild, dock doftar den sorten jag har nu något starkare och påminner mig om tapas och Barcelona. När det kommer till hårvård är det samma där. Den är lätt att fördela över håret, går fort in i stråna och håret känns mjukt, återfuktat och får fin glans.

Rosenvatten arganolja ekologisk hudvård

Är du ny på ekologiskt är dessa två bra produkter att börja med. Köp bara arganolja som är tillverkad hållbart och är kallpressad. <3