8 mars!

Internationella kvinnodagen! För mig innebär den här dagen att vi ska belysa alla kvinnor och deras olika situationer, oavsett hudfärg, juridiskt kön, klassbakgrund, religionstillhörighet och funktion. Låt alla kamper få bidra till det bättre samhället. Låt oss göra våra röster hörda och samtidigt lyssna till andra kvinnors röster. Det är en dag då vi ska hylla varandra för den vardagliga kvinnokampen. Det är en dag då vi ska medvetandegöra all jäkla ojämställdhet som finns kvar; Alla skeva maktstrukturer, våldet och dom sexuella hoten kvinnor utsätts, men vi måste även få ägna oss åt vardagsfrågor. 

Så... smink! Låt oss se smink som ett intresse som inte ska viftas bort som trams för att det i vårt samhälle ses som något kvinnligt. Låt den som vill, oavsett könstillhörighet, få sminka sig utan att värderas utifrån det!   

  Ikväll är det dags för första föreläsningen på Naturskyddsföreningens kansli med Sara Nomberg. Det är fullbokat ikväll men finns platser kvar till den 23 mars om man är intresserad av kemikalier i hygien- och kosmetikaprodukter.