6 snabba hållbarhetstips!

Det finns tusentals val att ta ställning till varje dag i vår vardag och vi orkar ju inte göra research varenda gång vi måste köpa något, så här kommer fem generella och snabba tips! Minska dina inköp! Känslan av att VILL HAAAA går över efter någon vecka eller någon dag om du bara bestämmer dig för att låta bli.

När du ändå måste handla välj butiker som säljer hållbara märken. Det kan handla om plagg som håller väldigt länge, plagg  eller möbler som är tillverkade under etiska förhållanden och där fabrikerna tar hänsyn till miljön. Kika här för tips.

Använd det du har i köket! Det finns så mycket vi redan har hemma som funkar superbra för vår hy och vårt hår. Exempel är olivolja, sesamolja, rapsolja, kokosolja, socker, salt, florsocker, havregryn, honung... Funkar också bra om du vill spara lite pengar.

Handla second hand! Ärligt talat - tiden då det ansågs vara äckligt är förbi. Om du inte orkar rota i en superrörig (men billig) Myrorna-korg så finns det några butiker där sorteringen redan är gjord. Här har jag listat några tips i Stockholm och även här.

Ta hand om det du har! Tvätta inte dina kläder oftare än behövligt - det tär på plaggen och kräver energi, vatten och tvättmedel.

Var kreativ! Istället för att köpa nytt, rota i dina gömmor och använd det du har på ett nytt sätt! Använd en ögonskugga som rouge och tvärtom, mascara som eyeliner eller en kjol som en topp!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=bNWKawS97CE]

Jag gjorde en liten video där jag använde mascara som eyeliner bl.a. efter inspiration från Jenny Mustards beauty hacks.

Har du tips på saker man kan använda på kreativa sätt? Dela med dig! Jag vill jättegärna vidga mina vyer och älskar att höra ifrån er!

<3