2016 - hur gick det?

Mitt 2016 innehöll ganska mycket förändringar. Jag bytte jobb precis i slutet av 2015 och började jobba på en myndighet med bra lön och roliga arbetsuppgifter, trodde jag, men så blev det inte, så trots att jag hade en fast anställning bytte jag jobb till en kort anställning på föreningen Fair Action som granskar företag för att förbättra arbetsvillkor. Där lärde jag mig så mycket mer om mina intressefrågor om global rättvisa, mänskliga rättigheter och det här eviga utnyttjandet av fattiga för att gynna dom rika! Så mycket av det jag skriver här rörande klädkonsumtion har jag lärt mig genom att läsa bl.a. rapporter från Fair Action. Från och med den 1 januari är jag bara egen företagare, vilket ger mig tid och möjlighet att utveckla min blogg och ta betalt för arbetet jag lägger ner och förstås fortsätta med Muro Konstagentur och projektledning på frilansbasis.

Förutom jobbförändringarna så var det även stora förändringar på hemmafronten. Jag sålde min första egna lägenhet där jag bott sen 7 år tillbaka, min fina etta i Årsta fick bli någon annans och jag och min sambo flyttade ihop i en tvåa på Södermalm.

Bloggmässigt lärde jag känna så mycket bra folk! Andra med intresse för social hållbarhet, med intresse för smink och hudvård och personer med massa bra kunskaper om eget företagande, entreprenörskap och bloggande. Tack för all visdom ni delat med er av!

Jag känner mig förväntansfull inför det nya året, mest eftersom jag kommer att vidareutveckla mitt arbete med bloggen, youtube, instagram och hoppas på ännu fler möjligheter att prata ekologiskt, naturligt, smink, hållbar konsumtion, rättvisefrågor och allt sånt där som får mitt hjärta att slå snabbare av glädje och av frustration.

Jag hoppas att ni haft ett bra 2016, trots att det var ett fruktansvärt år för mänskligheten (öppna gränserna för i helv!) och att 2017 blir fredligt, lagom spännande och roligt.

<3

Alejandra

Organic ekologisk hudvård smink