Vad som kommer i framtiden

6174650096_img_2947.jpg

Hej! Vad jag saknat att skriva! Jag måste berätta lite om vad som pågått i mitt liv och huvud den senaste tiden. Under sommaren har jag gjort (betald) praktik på Qasa med PR. Qasa är en startup som matchar ihop bostadssökande med uthyrare, tryggare än Blocket och längre än Airbnb. Jag tog praktiken för att få dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med PR och för att få in lite cash under sommaren. Om 2 veckor slutar jag min praktik där och efter det planerar jag att ta en 3-4 veckor ledigt från jobb och ta mig tid att planera min framtid.

Under det senaste halvåret har jag haft en molande stresskänsla i mig. Jag har känt mig rörig och förvirrad och disharmonisk oftare än jag är van vid och har kommit fram till att det dels handlat om vanlig stress och tidsbrist men också något jag tror många nya frilansare känner: Att man inte har råd att tacka nej. Vilket resulterar i att man åtar sig väldigt mycket jobb. Eftersom jag är en lättpeppad person som brinner för mycket och tycker mycket är intressant så har jag gjort väldigt mycket olika typer av saker, vilket jag gillar och till viss del kommer att fortsätta med, men mycket kommer att sållas bort.

Jag har bestämt mig för att plocka bort några verksamhetsgrenar och planera om det som rör mitt företagande. Det känns som en lättnad, även om det känns tråkigt att plocka bort sådant jag tycker om. Jag lider ju av extrem FOMO (fear of missing out) och som sagt, tycker att väldigt mycket är roligt. Men jag måste göra det för att ha tid med sånt jag verkligen tycker om och för att få lite lugn i själen.

Ännu har jag inte formulerat exakt hur det kommer att se ut, men jag har bilden ändå ganska klar för mig.

Jag kommer även att uppdatera bloggen mer regelbundet med start om ett par veckor och jag hoppas att ni vill läsa. Bloggen är alltså en av dom saker jag ska satsa på. Ni får, som alltid, väldigt gärna lämna en kommentar eller skicka ett mejl med önskemål om ämnen som jag ska ta upp, produkter att testa eller bara om ni har någon tanke. Jag blir väldigt glad att läsa det ni skriver.

Hoppas ni har en fin sommar. Idag skiner solen över Stockholm och jag ska fortsätta dagen med massage och planering av ett roligt miniprojekt jag har med min nyfunna kompiskärlek Madeleine.

Kram!