jandi <3 yoga

Yoga ger mig så mycket. Det ger mig avspända muskler, lättar min stelhet, lindrar det onda i kroppen och framför allt så är yoga ett sätt att hantera orostankar och stress. Mindfulnessövningar som lärs ut i KBT mot panikattacker kommer ifrån yoga; att vara i nuet utan skrämmas av sensationerna i kroppen, fokusera tankarna på andning, ljud och att känna allt vi känner i kroppen utan att tolka det utan bara acceptera känslan. Det kräver övning. Under vintern och våren har jag gått på yoga på tisdagkvällarna i området där jag bor. Skönt att ha något nära och vår yogainstruktör har varit superbra. Sen hade jag turen att mitt jobb plockade in en yogainstruktör så jag kunde yoga på tisdagmornarna med. (Typiskt att båda kurserna gick på tisdagar.)

Yoga handlar inte om prestation och det är lätt att göra hemma. Testa att lägga dig på en matta eller handduk om du inte har en yogamatta och bara ligg på rygg. Blunda, låt armarna slappna av vid sidorna om kroppen med handflatorna uppåt, slappna av i nacken, rumpmusklerna (har märkt att mycket spänningar fastnar där för mig, det tror man kanske inte) och låt fötterna falla lite åt sidorna - shavasana heter den positionen och är en av yogans viktigaste. Känn bara din andning. In och ut genom näsan. Hur känns det i näsan? Hur känns det i magen? I bröstet? Kommer andetaget hela vägen ner till botten av magen eller är den kort och snabb? Förändras din andning under tiden du ligger där?

Jag har hittat en bra yogainstruktör på youtube som jag gärna delar med mig av: Yoga with Adriene.

Nyss gjorde jag denna med henne:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=D-46IdZwYjE]

Att andas hjälper mig genom nervösa situationer, stressiga situationer och när mina axlar är spända.Yoga ger mig så mycket som jag behöver. Vill gärna höra om ni har tips på yogisar på youtube, yogastudios och era yogiska erfarenheter. <3