Fem tips på hur du lär dig att konsumera medvetet

1G9A5217.jpg

Jag fattar att det är skitsvårt att hur du ska konsumera medvetet när det kommer till kläder och hudvård. Det är det för mig med och jag tycker ändå jag har ganska bra koll. Som det är med mycket i den här världen så inser man hur lite man vet ju mer man lär sig, men misströsta ej, man kommer långt med bara lite kunskap, darlings! Och med lite kan man snabbt lära sig mer. Här är fem tips på hur du får lite mer koll på din konsumtion av kläder och hudvård relaterat till arbetsvillkor och miljö.

  1. Gå en kurs! I höst har Medveten Konsumtion distansutbildning. Pris? Det du har råd att betala. Hur fett? Ska själv anmäla mig typ nyss.
  2. Skriv upp dig på nyhetsbrev - och läs dom! Bra tips är att skriva upp sig på Fair Action:s nyhetsbrev. Fair Action är en liten ideell förening som arbetar med arbetsvillkor och kläder bl.a. Jag jobbade själv där förra året. Du hittar anmälan till nyhetsbrevet på vänster sida om du scrollar ner lite.
  3. Läs bloggar! Läs min blogg men även andra skriver om dessa frågor, t.ex. Ekoenkelt, Slow Fashion, Naturligt Snygg, och I love ekologisk hudvård.
  4. Var kritisk och nyfiken! Detta är helt gratis och kanske det viktigaste. Du kommer långt på att fundera på hur saker och ting hänger ihop. Kan ett företag sälja en kofta kosta 50kr och ha schyssta arbetsvillkor? Hur hänger det ihop?
  5. Plugga på högskolan. Detta är för dig som vill lära dig mycket. Det finns många kurser på Stockholms Universitet (där jag själv pluggade socialantropologi) men även på andra i hållbarhet, miljö, mänskliga rättigheter, genus och annat som hänger ihop med medveten konsumtion - direkt eller indirekt.

 

Jag vill samtidigt kasta in ett litet meddelande om att jag är lite långsammare på att uppdatera just nu p.g.a. sommar. Även en Jandi behöver chilla.

 

Foto: Nora Cederin