Klädinspiration: Etisk outfit

  Vissa har fortfarande bilden av att hållbarhet är lika med trist friluftsfunktion och att second hand-kläder är flummiga, men så behöver det absolut inte vara. En anledning till att jag drog mig från att handla second hand länge var för jag tyckte att det var jobbigt att behöva leta. Det är sällan man hittar alla plagg i sin storlek eller den färg man vill ha. Ibland hittar man ett helt fantastiskt plagg som är alldeles för stort, eller för litet, och eftersom det bara finns ett av varje plagg så kan man bli rätt frustrerad. Vi är så vana vid att kunna hitta det vi vill ha eftersom klädkedjorna gör det så enkelt för oss, men man inser sin girighet efter ett tag. Det finns viktigare saker i livet än att få exakt det man vill ha när man vill ha det. Vi kommer över den sorgen. Men tillbaka till att många fortfarande tror man behöver se ut som en skogsmulle när man handlar second hand, det behöver man inte.

Foto: Nora Cederin

Hår: Bella Rosén

Klänning från det etiska märket Kowtow, inköpt på Ecosphere. Strumpbyxor från Swedish Stockings och är gjorda av återvunnen polyester. Kängorna är Dr Martens som jag köpt begagnade på Tradera för ett par år sen. Ringen är från Raintower och gjord av återvunnet silver.

 

Har ni hittat några grymma plagg second hand på sistone?

Jag har spanat in en fantastisk jacka i en av mina favo-butiker men inte haft råd att köpa den... Om den finns kvar när jag fått pengar blir den nog min!