Veckans sminktips: Blå läppar!

Skärmavbild-2017-01-19-kl.-20.02.46.png

  Visst gör det ont när man ser att alla andra kan ha grå, svarta, blå eller gröna läppar medan vi ekofolk får nöja oss med rödbrunt? Misströsta ej för (dels finns det märken som har roligare färger men också för att) du kan använda en kajalpenna.

Jag gjorde misstaget att smörja läpparna med läppbalsam från Hurraw precis innan, vilket gjorde läpparna lite för oljiga så ska du använda denna läppenna, som är från Puro bio, är det nog bättre att ha smörjt läpparna en stund innan så det oljiga sjunkit in, eller att använda något bättre underlag, t.ex. pudra läpparna innan. Denna kajalpenna/läppenna är ganska kladdig. Sedan är det bara att måla på kajalen som om det vore en läppenna men över hela läppen. Avsluta med att använda en ögonskugga i matchande färg som puder för att fixera färgen.

Voila! Det blev mycket fint och jag fick många komplimanger. Pennan jag använde är från Puro bio.

blue lips blue lipstick puro bio

För dig som inte vågar ha blå läppar. Skit i vad du vågar eller inte, ha det ändå! 

På ögonen hade jag en ljus champagnefärgad skugga från Zuii organic, lite svart kajal och mascara från Puro bio och stenar från Kicks som jag limmade på med limmet True Glue. Jag hade också en stor hög highlighter på varje kind som tyvärr dog någonstans mellan kameran och datorn.