Recension: Inika Organic Loose Mineral Foundation

img_20170124_133635_195-e1485261630855.jpg

Lätt men täckande foundation

Denna foundation har jag haft ett tag nu så jag har kunnat testa den ordentligt och kan säga att jag verkligen tycker om och rekommenderar den!

Jag fick den skickad till mig, men åsikterna är mina egna.

Inika Organic, tidigare Inika Cosmetics, är ett australiensiskt sminkmärke som har det mesta i sminkväg. Deras foundation är 100% naturlig och har naturligt SPF 25 (inte för att jag sett solljus på några månader nu...). Dessutom är den certifierad vegansk, cruelty free och ekologisk. Burken innehåller 8 gram och kostar 399kr.

Täckningen går att variera till lättare eller kraftigare, men blir aldrig riktigt helt täckande. Det kan vara knepigt om man vill täcka kraftigare acne. Den ger en finish jag gillar som inte är supermatt men inte heller dewy, så om du är den som gillar en mattare men ändå lätt finish är den super! Du kan också variera hur dewy resultat du vill ha genom att använda antingen en olja eller ansiktskräm under. För lite lättare och mer glowig stil så välj en olja - med en kräm som inte är lika oljig blir det lite mattare look. Det som imponerat mest på mig är matchningen av min hudfärg. Jag använder färgen Unity och den har en gul underton men passar mig fint nu när jag är vinterblek. Att ha en matchande foundation är ju verkligen allt.

När jag kollar på Inikas hemsida för att se vilka färger som finns så ser utbudet inte superbra ut, vilket jag tycker är en nackdel. Även om jag har en ljusbeige hudfärg som jag ganska ofta hittar bra färger för så vill jag att märkena jag handlar från ska ha ett brett spektrum för att fler ska kunna använda deras produkter, speciellt viktigt är det med mörkare färger eftersom utbudet för bruna hudtoner är supersvårt att hitta.

Inika Organic Mineral Foundation Powder i färgen "Unity"

Tips: Lägg först ett tunnare lager över hela ansiktet för att få ett första grundlager. Sedan använder du en concealerborste där du vill täcka mer, så slösar du inte produkt över hela ansiktet och har mer kontroll över hur mycket du täcker.

Nu är jag sugen på att testa Inika Organic Baked Mineral Bronzer och Baked Mineral Illuminisor - och gärna solsken på det!

Inika Organic hittar du bl.a. på Ecoholics.