30 dagar av egenkärlek: Dag 6

Rojin.jpg

Halli hallå, det här inlägget har jag längtat efter att få skriva för idag har jag gjort det snällaste man kan göra! Jag har hängt med kompisar. Denna vintern är min första vinter som singel på ett tag. Här om dagen kände jag mig lite nere p.g.a. det. Jag blir väldigt påverkad av väder och mörker och temperatur. På hösten och vintern blir jag ofta ganska ängslig och ångestig, det blir jobbigt att göra saker överhuvudtaget, att åka kollektivtrafik och att orka ta sig ut är något jag helst inte gör. Jag vill bara ligga hemma och dricka te och kolla på serier, typ. Jag deppade över att jag skulle vara ensam och eländig i vinter, men sen kom jag på att jag inte alls skulle vara det för i år ska jag vara med mina kompisar.

Visserligen har jag alltid varit en person som har ganska lätt att få vänner. Jag är ganska social och det verkar som att många känner sig bekväma i mitt sällskap, men det senaste året har jag haft en känsla av att inte ha vänner jag känner mig riktigt lik. Jag har alltid haft jättefint folk runt mig, men jag har också ofta varit den som hoppar mellan andras kompisgäng. Jag har trivts med det, men känt att jag saknat ett umgänge som jag kan prata politiska ideologier lika ingående med som jag kan prata om relationsproblem med. Alltså ett gäng med tjejer som står på samma grund som mig men med olika intressen – och nu har jag det!

För ett drygt halvår sen träffade jag några speciella tjejer och sen dess har vi hängt flera gånger i veckan. Vi har skapat projekt, vi har hängt i skogen, vi har gått ut och ätit, vi har klubbat och vi har snackat väldigt, väldigt mycket om allt möjligt. Liksom alltifrån jobbiga saker, till glättiga saker. Det jag tycker så mycket om med mitt umgänge med dom är att vi kan prata om allt utan att behöva förklara en bakgrundsstory liksom. Alltså, jag kan prata om något som stör mig, utan att behöva ge en disclaimer för mina politiska ståndpunkter innan t.ex. Och jag kan ventilera, skratta och få tröst hela tiden. Dom peppar mig, dom lyfter mig, dom backar mig och dom utmanar mig på ett sätt jag kanske aldrig varit med om i just den här kombinationen.

Igår åt jag frukost med en av dessa pärlor, Madeline, på Pom och Flora. Idag fikade jag i hundra år med en annan pärla, Rojin och nu ska jag snart iväg och fira Tove och då kommer Camilla och Agnes också vara där. Det är sån lyx att ha så många fantastiska runt mig och dom är fan Alltid snälla och rimliga. Dom säger inte ett elakt ord om någon utan att ha belägg för det, dom dömer inte utifrån fördomar, dom ser nyanserat på samhällsproblem och dom har så jävla mycket bra perspektiv på allt.

Den här vintern kommer inte bara bli uthärdlig utan till och med nice och härlig för denna vintern ska jag vara med mina vänner.

Psst... På bilden ser ni min kompis Rojin Pertow. Hon är skitsmart och vi har en asrolig sak på gång. Gissa vad?