30 dagar av egenkärlek: Dag 5

img_4372.jpg

Snart har det gått en vecka, första veckan, av mina 30 dagar av egenkärlek. Jag har precis ätit upp min lunch som bestod av bönpasta med ett litet hopsläng av rödlök, vitlök, chili, olika sorters tomater, borlottibönor och lite citronskal. För idag är min snälla utmaning till mig själv att laga mat. Jag vet att många älskar att laga mat; att stå länge och dona, lukta och smaka – men jag blir stressad och vill äta nununu. Problemet är ju att jag sällan kommer på att man ens kan laga mat som en syssla om jag inte är superhungrig och när jag redan är väldigt hungrig är jag inte så zen, så att säga. Men jag vill att matlagning ska ta en plats i mitt liv, framför allt för att det är skitdyrt att köpa hämtmat men också för att jag tror det är snällare mot min kropp. Nyligen var jag på bokrelease av Stefan Sundströms tomatbok Stefans stora feta röda och bilderna var helt fantastiska. Sällan hittar man så fina bilder i böcker som i kokböcker. En annan pärla som fotar fantastiska matbilder är min fina vän Agnes Gällhagen som bloggar på Cashew Kitchen och precis gått över från att skriva på engelska till att skriva på svenska, in och läs!

Matlagning är förknippat med kärlek för dom allra flesta. Låter kanske cheesy men det känns ganska utmanande och inte alls särskilt enkelt för mig, men jag ska göra det för att ge mig själv lite love. Jag har underlättat för mig själv genom att prenumerera på en grönsakslåda. Var tredje vecka får jag hem en blandning av ekologiska grönsaker. Det gör det enklare.

Så idag har jag lagat mina tomater och hoppas på att det lagar mitt hjärta... Skoja, mitt hjärta är helt, jag ville bara ha en fin avslutning, hihi!