30 dagar av egenkärlek: Dag 1

7583901760_img_3236.jpg

När jag skriver om hållbarhet skriver jag oftast om miljömässigt och social hållbarhet, desto mer sällan skriver jag om egenkärlek. Men det ska jag göra nu. Varje dag i 30 dagar. I helgen bestämde jag mig för att leva ett liv i avhållsamhet. Jag ska under 30 dagar inte dricka alkohol, shoppa eller ha sex. Att inte dricka alkohol och att inte shoppa verkar dom flesta vara OK med men när jag sagt att jag inte ska ha sex i 30 dagar blir folk mer fundersamma. Jag tror det är för att dom flesta tänker att sex är något man mår bra och blir glad av, någon kommenterade att man blir snyggare av sex, och det är lite just det jag vill åt. Att vara tjej och singel är en evig balansgång kring att vara ett sexuellt objekt, till för någon annan. Jag ska inte gå in allt för mycket i detta, just nu i alla fall, men jag känner att jag vill ha 30 dagar som bara handlar om min egen njutning och där ingår inte sex med andra personer.

Istället ska jag ägna mig åt att vara snäll mot mig själv. Under 30 dagar kommer jag att göra en fin sak för mig själv. Jag kommer att uppdatera varje dag om vad jag gjort för att ta hand om mig själv och för att få mig själv att må bra. Det är inte utan nervositet jag ger mig in i detta, men som en bonusövning måste jag lita på mig själv och min förmåga att genomföra mitt projekt.

Dag 1: Morgonpromenad

Ofta tänker jag att jag ska gå morgonpromenader, men jag gör det sällan. Oftast för att jag gillar att ligga och gosa i sängen länge och sedan blir jag istället stressad. Men jag vet hur härligt jag tycker det är med frisk luft i lungorna på morgonen och jag vet hur bra jag mår efter en promenad. Igår kväll bestämde jag vilka kläder jag skulle ha för att inte frysa och att jag skulle ha en kopp te med mig. Att på förväg bestämma såna enkla saker gör det lättare för mig att komma till skott för då kan jag fokusera på hur härligt det ska bli med just det téet eller hur mysig min nya tröja känns mot kroppen.

Promenad på Långholmen imorse var superhärligt och jag är glad att jag kom ut.

Vill du haka på 30 dagarsutmaningen? Yaaay!