Livsstil

Hur jobbar man som bloggare?

När folk frågar vad jag jobbar med svarar jag nästan alltid olika saker. Till någon säger jag att jag “skriver saker, fotar och sånt” medan någon annan får svaret “jag frilansar inom kommunikation, hållbarhet och driver kulturprojekt” och en tredje kan få något helt annat. Sanningen är att alla svar är lika sanna. Låt oss gå igenom några vanliga frågor och svar kring bloggare och bloggande och hur det är i mitt fall.

Hur jobbar man som bloggare?

Hållbarhet för olika personlighetstyper

När jag träffar nya personer och jag berättat om mitt jobb, (eller dom redan vet vem jag är för det har börjat hända mig nu) så brukar ett par scenarior upprepa sig. Inget är konstigt och jag har inte problem med dessa personer i sig, men jag har några tankar jag vill dela med mig av kring det.

Hållbarhet för olika personlighetstyper

Ingen klimatkamp utan klasskamp

Bland den första kritiken jag hör när samtalsämnet hållbarhet kommer upp är argument som “vi kommer inte rädda klimatet genom att handla svindyra ekologiska morötter”. Speciellt ifrån vänsterkretsar anser man hållbarhet vara en livsstil för medelklassmorsor snarare är politisk aktivism. Och vet du vad? Jag håller med om det – men det måste inte vara så.

Ingen klimatkamp utan klasskamp