Vänsterns främsta influencer startar byrå

Se upp Anders, vi kommer att ta ditt jobb!

För några år sen kom en undersökning som visade att Anders är det vanligaste namnet för en mediechef, och att det är vanligare att en chef heter Anders än är utlandsfödd. Gissa vad jag tycker om det? Onice såklart. Gissa vad jag gör åt saken? Startar en egen byrå.

Jag har aldrig tidigare jobbat på byrå, men det är mycket jag aldrig gjort tidigare och sen ändå är helt okej eller till och med skitbra på. Och med tanke på hur många usla idéer jag hört från reklamkillar så tänker jag att jag att detta kommer bli utmärkt. Jag är ju socialantropolog, och rätt smart. Men jag gör det inte själv. Det är med dåren/snillet Maria De La Croix jag nu lanserar den kreativa byrån Mad Luck. Maria kommer närmast från att ha varit VD på den snabbast växande kaffekedjan Wheelys café och innan dess arbetade hon på den ökända byrån Studio Total.

Jag och Maria har känt varandra sen vi var typ 12 och dom senaste åren har vi gjort enstaka jobb ihop, men i höstas messade jag henne och frågade om vi inte skulle jobba ihop. Jo, det tyckte hon. Så då började vi. Och redan innan lansering hade vi haffat kunder och skaffat oss massa jobb. Inte jättekonstigt med tanke på vår samlade kompetens. Två kreativa dårar, varav en är riktig PR-person och den andra är socialantropolog, det kan ju inte bli annat än succé. Och så heter vi inte Anders som en fet jävla kvalitetsstämpel.

Mad Luck creative agency