Välkommen till min nya lägenhet!

Välkommen till min nya lägenhet!

Jag har glidit över till att skriva mer och mer om det som ryms under livsstil snarare än bara skönhet. Det är mycket för att det finns så mycket att skriva om när det kommer till inredning, mat, konsumtion och att det, faktiskt, handlar om en helhetssyn på sitt liv.

Av olika skäl postade jag inte så mycket bilder från min förra lägenhet, men nu när jag bor ensam igen så tänkte jag dela med mig. Jag har bara bott här i en vecka än så länge så det saknas fortfarande gardiner, lite växter och annat som jag vill ha runt mig, men ni får se hur det ser ut nu och så får jag göra en uppdatering så småningom. Häng med!

Jag älskar det här hörnet! Monsteran är superfin och pallarna är också helt fantastiska.

Jag älskar det här hörnet! Monsteran är superfin och pallarna är också helt fantastiska.

Mattan är vintage och inköpt i en mattbutik på Hornsgatan. Den var superdyr och jag älskar den! soffan var ganska ruffig och noppig så jag har bäddat in den i mitt överkast.

Mattan är vintage och inköpt i en mattbutik på Hornsgatan. Den var superdyr och jag älskar den! soffan var ganska ruffig och noppig så jag har bäddat in den i mitt överkast.

Glasögonen är från E&E eco och modellen heter Sörmjöle. Ringarna är från Wild & Arrow och Silververket, bägge i återvunnet silver.

Glasögonen är från E&E eco och modellen heter Sörmjöle. Ringarna är från Wild & Arrow och Silververket, bägge i återvunnet silver.

Den här stolen hade en sliten (och ganska ful) sittdyna, men den är så mycket finare när man ser det slitna sätet. Det får vikariera som nattduksbord. Tavlan med gorillan fick jag av en graffitimålare jag dejtade innan jag skulle flytta till USA ("man kan behöva en gorilla som tar hand om en").

Den här stolen hade en sliten (och ganska ful) sittdyna, men den är så mycket finare när man ser det slitna sätet. Det får vikariera som nattduksbord. Tavlan med gorillan fick jag av en graffitimålare jag dejtade innan jag skulle flytta till USA ("man kan behöva en gorilla som tar hand om en").

Kuddarna och fodralen är i linne och är inköpta på Granit.

Kuddarna och fodralen är i linne och är inköpta på Granit.

När jag inreder försöker jag i första hand hitta det jag behöver second hand. Jag brukar kika på Tradera, kolla i Facebookgrupper för köp & sälj, kolla fysiska second hand-butiker som Myrorna, Stadsmissionen och loppmarknader. Är det något specifikt jag vill ha och det är relativt nytt eller populärt så brukar Blocket eller att fråga på Facebook-statusen om det är någon som har och vill sälja. På så sätt sparar jag pengar och på miljön.

Jag har hittat några bra second hand-butiker här i Göteborg. Vill ni ha tips?