Vintertid, doftljus och sensuell fotokonst

Årstiderna tycks svänga snabbt i år. Från en supervarm sommar blev det en blåsig höst och i helgen kom säsongens första snö här i Göteborg. Nu har jag upplevt våren, sommaren och hösten i min nya stad och det är med lite skräck jag inser att jag ska spendera vintern här. Generellt har jag svårt för vintern. Hyn blir torr, ansiktet blekt, händerna ständigt kalla och inga kläder verkar vara tillräckliga. Dessutom fryser jag alltid när jag ska sova så nu har jag börjat med en ny rutin: Jag tänder ljus på kvällarna - men jag har även ägnat mig åt fotokonst.

Refillförpackning av doftljus

När jag köper ljus väljer jag ljus som är i 100% stearin, dessa är också ofta miljömärkta. Dom brukar kosta lite mer än dom ljusen som är gjorda av paraffin, men det tycker jag att det är värt. Varje höst brukar jag även se till att ha ett doftljus hemma eftersom det ger mig så mycket myskänsla och hemtrevnad. Jag köper alltid dom med lite rökigare eller träigare doft. I år har jag ett doftljus från L:a bruket som jag älskar. Doften heter Black oak och luktar sådär träigt och höstigt. Jag köpte refillförpackningen som kostar ungefär hälften av vad ett nytt ljus kostar, 259kr. Du får alltså bara själva ljusmassan som består av doftsatt ekologiskt sojavax. Du värmer upp refillförpackningen i vattenbad eller i micro tills massan smälter (vilket går ganska snabbt) och sedan fäster du veken i botten av den glasburk du vill använda och häller försiktigt på det smälta vaxet. Superbra om du vill spara lite pengar och redan har en miljon glasburkar hemma.

Mitt fotoprojekt med sensuella bilder

Idag skickade jag iväg en beställning till tryckeriet som ska trycka mina foton som jag arbetat med på sistone. Fotona ingår i mitt projekt som jag kallar He is soft som började som ett fotoprojekt för att fotografera män på ett närgånget och mjukt sätt, men har vidgats till att inkludera alla kön. Tre foton kommer att ställas ut på Feministisk erotik-festen i Stockholm den 15 november och dessa tre kommer även att säljas.

Om du är intresserad - kom förbi festen och kika på dom och lägg ett bud. Fotona kommer att säljas inramade. Nedan ser du vilka foton. Följ gärna mitt fotoprojekt på instakontot @heissoft

Angelica

Angelica

Brian

Brian

Nadim

Nadim

Vad ägnar du dig åt under vintern för att stå ut med kylan? Eller tycker du inte det är något problem med vinterhalvåret?