Minimalist på 30 dagar: Vi gör ett kalsongryck!

IMG_9672.jpg

När du städar ur din underklädeslåda tycker jag att du ska plocka ut allt det du vet att du inte använder. Vi brukar vara ganska medvetna om ett par trosor i lådan sitter obekvämt och därför alltid är kvar sist eller om det är något som av någon annan anledning inte blir använt. Detsamma gäller förstås strumpbyxor och BH:ar.

Går det att laga?

Strumpbyxor är en sådan sak som alltid lagades förr, är dom trasiga i tårna eller i grenen går det enkelt att sy ihop, är det en liten reva på gång kan du dutta på lite nagellack precis vid toppen så rivs den inte upp längre. Trosor, BH:ar och strumpor går också oftast att sy ihop enkelt med lite nål och tråd. Ett tips för att laga strumpor är att stoppa en glödlampa i strumpan så att den spänns upp medan du lagar hålet.

Hitta nya användningsområden

När du plockat ut det som inte går att lagas kan du fundera på om det finns andra användningsområden. Nylonstrumbyxor brukar vara poppis bland musiker för att göra hemsnickrade mikrofonskydd (man behöver bara ståltråd och strumpbyxor). Annars är strumpor toppen att använda som en handske för att putsa dina skor. Har du fler tips på vad man kan göra med gamla underkläder?

TIPS! Inser du att du behöver nya underkläder? Jag vill varmt rekommendera trosorna från Woron. Fantastiskt sköna och förstås, etiskt tillverkade. Strumpbyxor köper jag från Swedish Stockings och mina favoritstrumpor är gjorda i bambu.