Stockholm Beauty Week 2018

I onsdags tog jag det första morgontåget från Göteborg till Stockholm. Kl.5.30 rullade vi iväg och jag var jättetrött! Jag är vanligtvis ganska pigg på morgonen och speciellt när jag ska iväg någonstans men denna morgon var seg. Väl på tåget kunde jag sova en liten stund och se på soluppgången som letade sig upp bakom vackra fält.

Årets Stockholm Beauty Week höll till i konstnärshuset på Östermalm, precis som förra året. På tre plan i det vackra (men lite trånga) huset fanns en mängd utställare, behandlare och förstås, besökare. Den stora förändringen jag märkte från förra året var att det var mycket fler konventionella märken där än vad det varit tidigare. Första gången jag besökte Stockholm Beauty Week var för två år sen och då var det i princip bara naturliga varumärken om jag inte missminner mig, förra året var det också det till stor del men vissa nagelbehandlingar och liknande som inte var eko, men i år var det som sagt förändrat.

upload.jpg

Trots att eko inte verkade vara fokus i år så fanns M Picaut, Rosenserien, Maria Åkerberg, Annemarie Börlind m.fl. på plats. Jag tittade in lite extra hos Miraz som har varumärkena Zuii Organic och även hade med sig nyheter från parfymvärlden. Det danska märket Unique gör ekocertifierad parfym. Parfymerna påminner mer om konventionella parfymer än dom traditionella ekologiska parfymerna. Istället för att arbeta med essentiella oljor är Uniques parfymer blandade av doftkomponenter. Dofterna var generellt blommiga och väldigt söta, vilket jag inte är ett superstort fan av, men jag skulle tro att många andra är det.

upload.jpg
upload.jpg

En annan godbit bland utställarna var butiken Jolie Beauty som är en finländsk webshop som nu tar sig an den svenska marknaden. Hannah på Jolie Beauty berättade att dom är mycket noggranna med vilka produkter dom tar in för att dom ska nå till deras krav på naturligt. Dom har en mängd varumärken, bland annat Kjaer Weis, Alima pure, men även flera, för mig, nya varumärken som Isla Apothecary med ayuverdiska produkter. Jag fick superfint intryck av Jolie Beauty och kommer definitivt handla därifrån så snart jag behöver fylla på med något.

Precis i närheten av Jolie Beauty hittade jag ett superspännande varumärke jag tidigare inte hört talas om; Det danska sminkmärket Miild som har inte mindre än tre certfieringar. Dom är godkända av certifieringarna Ekocert och Svanen samt allergicertifierade. Deras utbud bestod av basprodukter som var gjorda för att fylla flera funktioner. Deras bronzer och highlighter är även tänkt att fungera som ögonskuggor, precis som den lilla paletten med tre skuggor för ögonbryn/ögonskuggor. Rougen och concealern såg helt fantastiska ut, så dessa ska jag testa så snart jag har möjlighet. Med mig hem fick jag skuggorna för bryn och ögon och tillhörande pensel och jag är så nöjd! Jag tycker verkligen ni ska spana in Miild Makeup.

På vägen ut stannade jag till hos The Beauty Arhive, som också var helt nya för mig, men wow! Ni vet att jag har en högskoleexamen och har ett stort feministiskt driv och rättviseperspektiv, vilket jag inte kan bortse ifrån oavsett om jag pysslar med smink, musik eller något annat och, till min stora lycka, så var det även för Zandra – företagets grundare. Hon är utbildad socionom och psykoterapeut och vi pratade om sminkande som KBT och mindfulness, om transparens, om självkänsla och ingredienser. Hon hade lagt så mycket tanke till produkterna och jag blev verkligen imponerad. Vilket jag sällan blir i dessa sammanhang. Förpackningarna var av genomskinligt glas och kom i små "pots", ungefär som RMS Beauty. Ni hittar The Beauty Archive här.

Är det något märke ni skulle vilja att jag gjorde ett samarbete med? Vad skulle ni vilja se för typ av samarbete? Jag tänker mig t.ex. en rabattkod för er som vill testa? Eller vill ni hellre se en tävling med en stor vinst? Berätta så ska jag se vad jag kan ordna. Skriv gärna en kommentar här på bloggen!

Stor kram