Shoppa ekologisk hudvård i Tyskland

Shoppa ekologisk hudvård i Tyskland

Ekologisk hudvård i Berlin

Jag gick loss på hudvård och smink när vi var i Berlin förra helgen. Det fantastiska ekologiska märket Weleda är tyskt och kostar hälften så mycket i Tyskland än i Sverige så jag passade på att handla på mig Weleda-produkter. Weledas duschkrämer kostade kring 6-7 euro där jag handlade. Alverde, Lavera och Sante är andra märken att titta efter när du är i Tyskland och vill handla eko och naturligt. Jag blev tipsad av min Berlin-kompis Lisa och vill tipsa vidare! Bra sortiment finns på dm som är en kedja och finns på flera ställen. Deras egna märke Alverde är ekologiskt och har förutom hudvård ett sortiment av smink också. Jag köpte mascara både till mig själv och mina systrar, läppstift, highlighter och eyelinerm Eko, veganskt och icke djurtestat och väldigt billigt! Priserna för Alverdes hudvård och sminkprodukter ligger kring 3-4 euro. Natrue-märkt.

Passa också på att gå in på Bio Company och Rossmann. På Company hittade jag Weleda, Sante, Lavera och dr Hauschka bland annat. Rossmann har ett eget märke som heter Alterra som är ekologiskt och veganskt. Den veganska butiken Veganz (hur fantastiskt med en butik som bara säljer veganska saker?!) hade också ett litet utbud av hud- och hårvård.

När ni letar efter eko i Tyskland så titta efter märkningen "bio".

Jag besökte dessa butiker:

dm -drogerie markt, Revaler Straße 2, 10243, Berlin

Rossmann, Mein Drogeriemarkt, Rosenthaler Straße 43-45, Berlin

Bio company, Dircksenstraße 145-147, 10178 Berlin