Semester i Skandinavien - en helg i Köpenhamn

I helgen åkte jag ner till Köpenhamn för att gå på Lotss Records traditionsenliga midsommarfest, men jag hann även med en del strosande, ätande och second hand-spanande.

Den ekologiska restaurangen var en besvikelse

På lördagen hade Lotss sin skivbolagsfest och min killes DJ-duo Frånskild spelade. Jag och min vän Madeleine som var med stack iväg för att äta. Vi hittade Bob Bistro Biomio som var en lite fancy ekologisk restaurang, dessvärre var det inte så många rätt. När vi kom in frågade jag efter vegansk mat, dom hade en vegansk rätt i varje kategori Huvudrätten var en “rice patty” alltså en typ av risplätt som serverades med grönsaker och ugnsbakad potatis till, det var bara det att potatisen kom helt rå. Varför en kock skickar iväg potatis som är helt rå vet jag inte för man ser ju på skalet att dom inte var tillräckligt tillagade. Jag fick ny potatis i alla fall som var god och maten var god, men det var ganska lite mat. Jag beställde en Strawberry whiskey sour som, enligt menyn inte skulle innehålla äggvita (jag tittade efter det specifikt), men som jag efter att jag druckit en klunk fick veta att den gjorde. Ganska klantigt av servitören eftersom jag frågade efter veganskt från start, och ägg är en sådan allergen att det är rätt bra att ha koll på. Jag ogillar att man klagar på servicepersonal men jag hade önskat att servitören hade varit lite mer uppmärksam samt erbjudit någon typ av kompensation.

IMG_1252.jpg
IMG_1254.jpg
Strawberry whiskey sour som jag inte kunde dricka för det var äggvita i den.

Strawberry whiskey sour som jag inte kunde dricka för det var äggvita i den.

Madeleine var som alltid vacker som en dröm.

Madeleine var som alltid vacker som en dröm.

När vi gick tillbaka till festen var dom igång. Jag hade sedan tidigare lovat att ta lite bilder från kvällen, så här kommer några bilder från kvällen.

Min älskling Love Ojensa.

Min älskling Love Ojensa.

Sasha & Claire.

Sasha & Claire.

Love & Albin.

Love & Albin.

IMG_1210.jpg
IMG_1331.jpg

Fantastiskt vin och bra shoppinggata

Dagen därpå strosade vi runt på stan. Eftersom det var söndag var en del butiker stängda men jag vill ändå tipsa om några. Vi började dock med att dricka ett glas fantastiskt gott naturvin, både bubbligt och stilla, på Pompette på Møllegade 3 – varm rekommendation.

En mysig shoppinggata att besöka i Köpenhamn är Elmegade. Det är en liten gata med flera klädbutiker, både second hand och nytt. Där hittar du bland annat svenska Acne Archive på Elmegade 21 och butiken Twenty på Elmegade 20, som säljer både nytt och utvald second hand och vintage.

Naturvinsbaren Pompette på Møllegade i Köpenhamn var en dröm.

Naturvinsbaren Pompette på Møllegade i Köpenhamn var en dröm.

I Anders ateljé i Køodbyen. Foto: Madeleine Persson

I Anders ateljé i Køodbyen. Foto: Madeleine Persson

Foto: Madeleine Persson

Foto: Madeleine Persson

IMG_1034.jpg

Det var fullbokade och hektiska dagar i Köpenhamn, men fantastiska. Tänk att få hänga med sina bästisar, äta god mat och promenera runt i en så fantastisk stad som Köpenhamn är. Frågan är – var ska vi åka härnäst? Gärna en stad i Skandinavien, inklusive Sverige, dit man kan ta sig med tåg. Vill ha tips!