Så tjänar du pengar på din blogg - även som hållbarhetsinfluencer

hållbarhetsinfluencer

Hitta sätt att få betalt som bloggare

Att tjäna pengar på sin blogg verkar vara en dröm för många, och visst är det fantastiskt att få betalt för det innehåll man skapar. Som liten bloggare, som dessutom fokuserar på hållbarhet, kan det kännas omöjligt. Här kommer några bra tips för dig som vill få betalt för ditt arbete som bloggare.

Välj samarbetspartners utifrån dina läsare

Fundera på vilka företag, föreningar eller personer som skulle passa bra in på din plattform. Utgå ifrån vad du tror läsaren skulle uppskatta och tycka var intressant, för det är ju dina läsare du skapar innehållet för. Kika i statistiken bland dina tidigare inlägg, vilka typ av inlägg verkar dina läsare uppskatta? Var får du mest kommentarer delningar? Låt dig inte begränsas av att en potentiell kund verkar för stor eller för liten - det viktiga är att dom är relevanta för läsaren.

minimalism

Hitta andra värden än att öka konsumtionen

Som hållbarhetsbloggare vore det ju direkt dumt att samarbeta med företag som säljer produkter som du inte kan stå för och är du minimalist kanske du helst vill att folk inte ska köpa särskilt mycket prylar alls. Fundera på vilka företag eller organisationer som skapar tjänster som går hand i hand med dina värderingar. Kanske du även kan bidra med något annat än traditionellt mersälj av prylar?

Lyft dina styrkor

Det svåraste för många är att sälja in sig själv som en bra leverantör. Hitta dina styrkor och lyft dom. Jag vet t.ex. att jag alltid håller deadlines, är duktig på copy och även kan fotografera. Dessutom har jag en examen i socialantropologi vilket ger mig en djupare förståelse i många frågor. Vad har du som gör dig speciell och som din nya kund har behov av? Skryt tills du skäms och sluta inte då.

Följ upp samarbetet

Ta reda på om kunden blev nöjd, fick dom det dom ville ha? Ibland vill kunden ha statistik på räckvidd och antal läsare, så ta gärna med den informationen - var alltid ärlig och tillmötesgående så att dom vill arbeta med dig igen.