Minimalist på 30 dagar: Rensa i kylen

IMG_9617.jpg

Handen på hjärtat, hur ofta städar du ditt kylskåp? Jag städar typ aldrig mitt kylskåp iaf, men det blev det ändring på.

Städa ur kylskåpet

I det här inlägget skulle jag vilja knyta an till två delar av meningen med att städa kylskåpet. För visst är härligt att ha sitt kylskåp rent och fräscht, men det är inte bara det. Vi ska bära våra kroppar hela livet och utan våra kroppar vore vi inget; därför tycker jag att man då och då kan tänka på att stoppa i sig sånt som är nyttigt, som ger oss näring och därmed håller oss glada och friska. MEN, framför allt tycker jag att man kan tänka lite på sina matval utifrån klimatet. Nu vill jag lägga in en fet disclaimer - Du som har en historia av ätstörningar ska inte ändra på dina matvanor utan att prata med psykolog/vårdkontakt innan. Jag vet att det kan vara sjukt triggande att börja förändra sin diet och att det lätt kan spåra, så var rädd om dig själv i första hand. Men du utan historia av ätstörningar och med möjlighet att göra hållbara val kan gott fundera på dina matvanor för vi kastar enormt mycket mat, äter alldeles för mycket kött och skulle lätt kunna påverka med små förändringar.

Plocka ut allt och städa ur

Åter till rensandet av kylen.

  • Börja med att plocka ut allt och ställ det på diskbänken. Gå igenom vad som har gått ut. Obs, kolla inte bara på datumstämpeln utan lukta, titta och smaka.

  • Städa ur alla gamla lökskal och rengör varje hyllplan ordentligt med diskmedel, vatten och trasa. Luktar det illa kan det hjälpa med ättika.

  • Ställ sedan tillbaka allt och låt sådant du behöver äta upp snart ligga så att du når det enkelt.

Jag gjorde detta själv idag och det var fan behövligt. Nu har jag bättre översyn och vet vad jag behöver äta upp innan det blir dåligt.