Post festival-ensamheten och flytt till Stockholm

Det har varit intensiva veckor det senaste. Göteborg Film Festival kräver verkligen fullt fokus, men nu är den över och jag har nya projekt på gång.

Lugnet efter festivalstormen

I början av december började jag jobba som seminariekoordinator på Göteborg Film Festival. Arbetet var lugnt till en början för att sedan stegra som en vildhäst. Gäster ville boka om sina tågresor, samtidigt som volontärer behövde instruktioner om scendekorationer och samtidigt skötte jag presentationer som skulle visas på storbild och ljus som skulle släckas och tändas… I början av festivalen blev även min chef akut sjuk och jag fick sköta dagen ensam. Det var en intensiv dag där jag inte hann springa på toa förrän på kvällen och ville mest lägga mig ner och gråta men kroppen var för adrenalinstinn för att göra det. Kvällen slutade i alla fall med bastu och mys, så det var härligt. Denna vecka har jag tagit sovmorgon varje dag och hittat tillbaka till mina vardagsrutiner; dricka te i soffan, dricka te i sängen, dricka te i köket.

Sånt man hittar i fickorna efter festival.

Sånt man hittar i fickorna efter festival.

Jag flyttar hem till Stockholm igen

Det är med blandade känslor jag planerar min flytt hem till Stockholm. I mars har jag bott här i ett år och strax därefter går flyttlasset. Att hitta lägenhet i Göteborg är lika svårt som att hitta lägenhet i Stockholm och alternativen ungefär lika knepiga. Jag la ut annons på Blocket, frågade runt på Facebook och har bett vänner hålla ögon och öron öppna, men jag kände att jag inte riktigt orkade bo i någons källare långt ifrån stan, när jag har en lägenhet i Stockholm. Jag hade gärna stannat i Göteborg men inte till vilket pris som helst. Nu när jag ställt in mig på att flytta hem igen så har jag börjat längta. Jag ser fram emot att måla om hemma, inreda och bo in mig på nytt. Och våren i Stockholm är fantastisk. I sommar ska jag sola i Tanto, äta mat från food trucks vid Hornstulls strand och njuta av att kunna träffa mina vänner i Stockholm på en spontan aw.

Ett hemligt projekt på gång

Ni som följer mig på Instagram och Facebook (gör gärna det!) vet att jag pysslar med ett nytt och hemligt projekt. Det kommer inte vara hemligt för alltid men ett litet tag till. Jag har jobbat med det sen innan jul och min partner in crime är ingen mindre än Maria De La Croix. Ni som hängt i reklamvärlden känner säkert till den flippade byrån Studio Total som Maria jobbade på och har ni ännu mer koll på tokiga svenskar känner ni säkert till Wheelys café. Ett cykelcafé som växte snabbt som tusan internationellt och utmanade Starbucks. Maria är fantastisk designer, fotograf och spritt språngande galen och vi har startat igång en grej som redan är så jävla fet. Jag längtar efter att få berätta för er vad det är jag kommer pyssla med framöver och ta med er på vår resa.

Lisa, Maria De La Croix, Alejandra Cerda.

Lisa, Maria De La Croix, Alejandra Cerda.