Dagar när hjärtat värker

Dagar när hjärtat värker

Jag antar att vi alla har dom i olika utsträckning. Jag har i alla fall alltid haft dagar då jag vill lägga mig på golvet under en filt och försvinna. Eller gråta. Eller både och. Dagar när jag inte kan sluta tänka på vad jag saknar och behöver som jag inte har, dagar då jag känner att jag inte passar in i min kontext, att jag måste bort men känner mig fångad, dagar när hjärtat värker.

Jag är väldigt väderkänslig och blir ledsen när himlen är grå och glad när solen skiner. Idag är himlen grå och marken blöt.

Jag sörjer att ingen någonsin har förstått mig bättre än jag själv. Jag sörjer att ingen någonsin kunnat ta hand om mig bättre än jag själv. Att jag alltid är den som ser igenom andra, men att ingen ser igenom mig. Att jag erbjuder andra hjälpen dom inte vågar fråga om, men att det inte händer mig.

Som vanligt gör jag det jag vet att jag mår lite bättre av. Jag går upp, jag duschar, jag borstar tänderna och jag städar mitt rum. Jag går ut och andas lite frisk luft. Det känns lite bättre men jag är fortfarande i sorg. Jag vet vilka tankar som satt igång känslan, jag vet vilken situation som leder till dessa tankar. Men idag tänker jag finna mig i känslan. Jag ger med mig och låter mig själv känna allt.