Minimera produkterna i sminkväskan

Att minimera för en mer minimalistisk livsstil kan vara svårt, men det går lättare om du tar olika bitar i taget. Många sminkprodukter går att använda på flera sätt och det är så jag tänkt när jag rensat bland mitt smink. När jag åker på semester tar jag med mig så lite smink som möjligt, ibland bara en foundation och rouge, ibland lite mer beroende på vad som är planerat under resan. 

Rensa i din sminkväska och behåll bara det du faktiskt använder.  På bilden ser du fransböjare från Shiseido, ögonbrynsskugga från HIRO, foundation/concealer från RMS Beauty, krämrouge från The Beauty Archive, läppstift från Maria Åkerberg, sample av skäggolja från Grinde, mascara från Zuii Organic och en pensel från Miild.

Rensa i din sminkväska och behåll bara det du faktiskt använder.

På bilden ser du fransböjare från Shiseido, ögonbrynsskugga från HIRO, foundation/concealer från RMS Beauty, krämrouge från The Beauty Archive, läppstift från Maria Åkerberg, sample av skäggolja från Grinde, mascara från Zuii Organic och en pensel från Miild.

Vad du kan behålla i din minimalistiska sminkväska:

Mascara – många gillar mascara som enda produkt för att det ger ganska stor effekt, speciellt när man har ljusa fransar. Tips! Förutom att ha det på ögonfransarna kan du använda din mascara som flytande eyeliner – du behöver bara en lite smalare pensel och voila!

Läppstift – kan lika gärna appliceras på kinderna som ett krämrouge. Min mamma gjorde alltid det. Du kan även använda ditt läppstift som ögonskugga. Effekten kan bli riktigt häftig och snygg med lite glans. Dessutom har vi oftast en färg vi gillar och då kan man väl göra den all in.

Pincett – Jag vet inte hur det är för er, men mina bryn växer snabbt och när jag inte har tillgång till en pincett blir dom gärna lurviga på ett sätt jag inte gillar. Pincett är då ett väldigt bra verktyg för att jag ska känna mig fixad utan att använda smink alls, eller bara lite smink. Under sommaren är det dessutom bra att ha en pincett för att plocka bort eventuella fästingar och stickor.

Det du ser på bilden var det jag tog med till Gotland som jag nyss kom hem ifrån. Gissa om jag ens öppnade sminkväskan? ;)