Minimalistisk, ekologisk och vegansk makeup

20180917151525_IMG_7214.jpg
20180917152542_IMG_7231.jpg
20180917152852_IMG_7233_1.jpg

I SAMARBETE MED THE BEAUTY ARCHIVE

Minimalistisk makeup från The Beauty Archive

Det är med så mycket kärlek jag stolt presenterar ett inlägg i samarbete med The Beauty Archive. Ärligt talat, detta är ett perfekt sminkmärke för minimalisten, eller veganen, eller du som är bägge för med dessa behöver du inte så mycket mer. The Beauty Archives produkter är gjorda för att funka på kinder, läppar och ögon, ett koncept du säkert känner igen från bl.a. RMS Beauty, men dessa har ett bättre pris + är ett litet svenskt företag vilket alltid är roligt att stötta. Produkterna skapades av Zandra Arvidsson Holgersson när hon skulle gifta sig och letade efter något som höll måttet. Bröllopstemat fick hänga kvar och namnge produkterna, som består av små transparenta (transparensen är medveten) glasburkar fyllda med pigment. Det finns även två produkter som är skapade som highlighters med dom fina namnen Empower och Embrace.

the beauty archive lip

Smink som mindfulness

När jag träffade Zandra för första gången i våras började vi prata om hur smink kan vara ett sätt för att samla tankarna, eller koppla bort tankarna, beroende på hur man ser på det. En stund då man är helt närvarande i det man gör, istället för att drifta iväg i olika ångesttankar. Det kallas mindfulness och är något man får lära sig när man går i KBT bland annat. Jag har många gånger använt smink på det här sättet. För att distrahera mig från destruktiva tankar som pockar på min uppmärksamhet, vilket inte var obekant för Zandra som är utbildad psykolog. Jag tycker det kändes så nice med någon som delade min syn på smink, både när det kommer till det hållbara, det transparenta och dessutom med erfarenheter kring mindfulness.

Så här har ni ett sminkmärke jag kan gå i god för är alltigenom bra. Produkterna är fantastiska på huden, dom varierar i styrka på pigmenteringen beroende på färg, dom håller länge och till och med förpackningarna är skitfina i sin minimalism.

På bilden har jag färgen Timeless, men jag älskar ALLA färger. Gå in på hemsidan The Beauty Archive och kika, priset för en liten burk är 295kr och 395 för en highlighter.