Minimalist på 30 dagar: Städa i kontorslådorna

IMG_8859.jpg

Det kan omöjligen bara vara i min familj som det samlas anteckningsböcker och bläckpennor lite här och där. Detta tycker jag är en av dom trevligare punkterna i minimalistutmaningen. Det kräver inte särskilt mycket sentimental ansträngning och det går relativt snabbt, det vill säga perfekt när man vill se resultat direkt.

Minimera och organisera kontorsmaterialet

Släng pennor som inte fungerar

Hur störigt är det inte med en penna som inte funkar när du för en gångs skull behöver anteckna något snabbt? Och ändå slänger vi inte pennorna utan lägger tillbaka dom. Jag brukar ta alla pennor jag hittar i lådor, burkar och väskor och sedan sätta mig på golvet eller vid ett bord och gå igenom alla en och en. Jag ritar en snabb krusidull på ett papper och ser vilka som är slut och vilka som fortfarande kämpar på. När jag ändå håller på så ser jag till att vässa alla färg- och blyertspennor innan jag lägger tillbaka allt. Vad det gäller pennor så gillar jag att ha ett par i köket och resten i ett skåp där jag samlar kontorsmaterial. Det viktigaste är att du hittar ett ställe där pennorna bor, så att du vet var du kan hitta dom när du är i behov av en penna.

Anteckningsböcker, skrivhäften, ritblock…

Hos mig finns det ganska många kollegieblock jag fått på olika arbetsplatser, skrivit några rader i och sedan glömt bort. Jag har även skrivhäften med olika företagsloggor jag fått på konferenser som giveaway, och så har jag några finare block jag köpt själv. Att göra en inventering av dessa är praktiskt eftersom jag faktiskt använder dessa. Dra ut alla blad som du skrivit på men inte längre är betjänt av och kasta dessa i återvinningen, sedan samlar du alla block i en fin hög där du behöver dom. Har du helt oanvända, och finare skrivblock så är dessa en fin present att ge bort. Även dessa ska du samla ihop på ett logiskt ställe där du hittar dom och vet att dom ska ligga.

Voila! En perfekt liten vardagsrensning.