Minimalist på 30 dagar: En titt i linneskåpet

IMG_9150.jpg

Åh, bara ordet linneskåp är så himla mysigt och gammaldags. Har folk linneskåp ens? Jag misstänker att dom flesta trycker in lakan, handdukar och andra textilier i sin garderob. Kanske har vi tryckt in mer än vi behöver och vill ha? Låt oss ta en titt!

Ge bort eller gör om gamla textilier

Lakan och sängkläder

För några år sen, när jag flyttade ut från min första lägenhet och ihop med min dåvarande, rensade jag ut hur mycket sängkläder som helst. Jag hade så mycket handdukar jag fått i julklapp, lakan jag antagligen fått med mig hemifrån eller köpt själv, gardiner, några dukar och bara massa bös som låg inrullat på olika ställen. Eftersom jag hade bytt säng använde jag aldrig mina gamla lakan, men dom var fortfarande i fint skick – så dessa skänkte jag till Stockholms Stadsmission. Dessutom hade min kompis Naomi Nowak precis efterfrågat lakan att få färga om och skapa nya kläder av, så hon fick en stor kasse lakan också. Idag har jag tre underlakan för att ha ett rent om det andra ligger i tvättkorgen och ett extra för gäster. Jag har fyra påslakan, vilket är bra ifall jag behöver två täcken om jag får sovsällskap (insert busvissling) eller gäster.

IMG_9147.jpg

Handdukar, kökshanddukar, bordsdukar

Är det bara jag som byter handdukar varannan vecka? Jag har märkt att folk verkar ha samma handdukar i köket eller badrummet ganska länge… Jag är för bacillrädd för det, men man behöver inte så många ändå. Här tycker jag det är svårt att säga hur många man ska ha. Jag tror jag har fem handdukar, sex kökshanddukar (köpte superfina i linne från Tradera som kom i ett pack) och tre handdukar för ansiktet som jag använder för att torka bort sminkrester med.

Tips! Torktumla inte dina handdukar och använd inte sköljmedel. Det första sliter i onödan och det andra är onödigt. Jag tvättar mina handdukar i 60 grader och låter dom torka hängandes.