Min nya morgonrutin som ger mig mer tid

Min nya morgonrutin som ger mig mer tid
upload.jpg

För dryga tre veckor sen skrev jag att jag behövde en livsstilsförändring. Jag slutade äta ost och mejeriprodukter helt, jag började träna och gå upp tidigt om mornarna och i samma veva rakade jag av mig håret. 

Jag mår superbra! Jag har spanat åt Tim Ferriss morgonrutin som jag hörde om genom youtubern Sorelle Amore (världens härligaste med fokus på foto, självutveckling och resor) och känt att det ger mig mer tid att göra det jag vill och att jag mår bra av att ha en tydlig struktur om mornarna.

Min nya morgonrutin ser ut såhär:

Kl.6 – Jag vaknar och ligger och drar mig i sängen. Obs! Inte mer än 5 minuter.
Kl.6.05 – Jag kliver upp. Lägger mig på min yogamatta och morrar en liten stund, för att sedan göra en kortare morgonträning. Jag gör några armhävningar, använder ett gummiband för att sträcka ut och stärka och gör ett par vanliga stretchövningar och avslutar en liten stund i barnets position. 10-15 min.
Kl.6.20 – Tar en kall/ljummen dusch, borstar tänderna och klär på mig. Ibland sminkar jag mig här också. 
Kl.6.30 – Äter frukost, lyssnar på p1 (viktigt!), går igenom min bullet journal, läser mejl och kollar sociala medier.

Sedan varierar det om jag ska jobba hemifrån eller om jag ska iväg till Omforma eller KAi som är dom två projekt jag jobbar med nu. Om jag ska jobba hemifrån så börjar jag jobba vid kl.7. Om jag ska iväg så sitter jag oftast hemma och jobbar lite med mina egna projekt och donar hemma fram till ca 8.30-9-tiden då jag åker iväg till kontoret. Vissa dagar har jag möten med kommande projekt, andra dagar sitter jag och klipper i min podd Häxor och kamrater och ibland har jag ärenden att göra på stan.

Det jag känner är viktigast med min nya morgonrutin är att jag har en bestämd ordning för vad som ska göras och när. Tidigare har jag legat och dragit mig i typ 30 minuter, ätit frukost i sängen (visserligen det härligaste vardagslyxet, men det blir oftast mindre gjort då) och inte duschat och klätt på mig förrän jag ska iväg. Nu känns allt mer ordnat och saker som tidigare tagit tid i onödan har liksom fått sin lilla plats i schemat. Anledningen till att det känns viktigt och bra för mig är att jag nu också vet varför jag gör saker, allt blir lite mer meningsfullt. Precis som Sorelle Amore, om ni kollar på videon jag länkat ovan, så spenderar jag mycket tid med att fundera på hur jag ska leva mitt liv så bra som möjligt. Jag vill känna att jag är tillfreds och harmonisk med min vardag och att jag hittat det bästa sättet för mig att leva på och detta känns som en viktig pusselbit.

Vill du läsa mer om denna typ av inlägg framöver? Hojta, så att jag vet om det är relevant och intressant för dig som läser.

Vi hörs snart!

upload.jpg