Min hudvårdsrutin när det är kallt

Inlägget innehåller affiliate-länkar

Det är slutet av mars och det är snö ute. I Göteborg är det superkallt och det blåser, även om vi haft ett par våriga dagar också. Det gör att min hy är supertorr och inte särskilt glad just nu. Min vanliga hudtyp är kombinerad men under vinterhalvåret så blir jag, precis som dom flesta andra, supertorr. Konsekvensen blir att huden stramar och att sminket lägger sig konstigt och liksom sugs in i huden och försvinner snabbt. För att få sminket att sitta jobbar jag därför, precis som när man klär på sig, med lager.

Jag rengör ansiktet med Björk & Berries Gentle & nourishing cleansing gel och följer ett par gånger i veckan upp med deras Refining exfoliating toner som innehåller både AHA och BHA-syra och jag älskar den!

Sedan använder jag Björk & Berries Extract rich cream, denna är tyvärr inte tillräcklig utan jag låter den sjunka in något och sedan lägger jag på ett tunt lager av en fetare kräm. Här kan du med fördel använda någon annan kräm, t.ex. Maria Åkerbergs Face dream. För den fetare krämen har jag två tips:

Det första tipset är den superlyxiga och dyra krämen Calming cocoon cream från M Picaut. Priset för en burk på 50 ml ligger på 699kr. Har du dom pengarna så är det en superhärlig kräm som räcker väldigt länge eftersom du bara behöver en liten dos åt gången. Den är väldigt fet och smörjer och vårdar torr och irriterad hy bra.

Det andra tipset jag har är Ultrabalm från Lush där en burk på 45 g kostar 179kr. Jag tycker om doften på denna jättemycket. Krämen har bara tre ingredienser vilka är ekologisk jojobaolja, rosvax och kandelillavax, vilket utvinns från en buske och används som ett veganskt alternativ till bivax.

När du använder dessa fetare krämer är mängden superviktig. Använder du för mycket så känner du dig oljig och flottig, vad som är rätt mängd är svårt att avgöra utan att testa sig fram. Jag brukar ta en bit av krämen på fingrarna och sedan gnugga in den i handflatorna och pressa handflatorna mot ansiktet försiktigt. Har jag kräm kvar drar jag fingrarna genom håret eller gnuggar in nagelbanden. 

Sedan sminkar jag mig som vanligt men nu glider sminket på mycket bättre och den fetare krämen fungerar som ett skydd mot kylan och förhindrar att sminket sugs in och försvinner, det sitter helt enkelt mycket bättre på torr hy.

 

upload.jpg