Min första månad i Göteborg

Min första månad i Göteborg

Den 12 mars flyttade jag ner och nu har det redan gått en månad. Dessa veckor har gått så himla, himla fort.

Men först en liten recap: Jag är född och uppvuxen i Stockholm och har bott i Stockholm i hela mitt liv om man bortser från ett läsår då jag pluggade i Kalifornien. I höstas träffade jag en kille som bor i Göteborg och hade inga fasta jobbuppdrag som band mig till stan efter att Tempo Dokumentärfestival var slut (där jag jobbade som pressassistent) plus att jag var extremt trött på Stockholm, så jag tänkte: Jag flyttar till Göteborg. Vi slutade träffas, jag och killen, innan jag hann flytta men lägenheten var redan uthyrd och allt var klart för flytt så jag bestämde mig för att tuta och köra ändå – och det är jag glad för.

Nu har jag bara varit här i en månad som sagt, och jag har fortfarande inte lärt mig säga spårvagnen utan kallar det för tåget eller till och med lilla tåget, men jag har redan hunnit se och uppleva massa fint i Göteborg.

Ett favoritställe är Magasinet/Orangeriet på Tredje långgatan 9. Det är en supermysig byggnad som rymmer tre olika barer/kaféer (tror jag) som sitter ihop och dom har öppet från kl.7 till kl. 01. Så om man vill kan man äta frukost, lunch och middag där. Priserna är på Stockholmsnivå men den mysiga inredningen, fantastiskt goda maten och härliga vinsortimentet gör det värt det.

upload.jpg

När jag var i Göteborg för att flytta ner mina möbler två veckor innan jag flyttade ner mig själv gick jag på en dejt. Vi har fortsatt att träffas och det ironiska är att han bor på samma gata som han jag dejtade när jag bestämde mig för att flytta ner. Kanske universum som försökte peka mig åt rätt håll men att jag gick lite fel först? I veckan lagade vi spring rolls med grönsakerna vi hittade i kylen och friterad tofu. Svingott blev det och det var hemskt mysigt att laga lunch ihop mitt i veckan.

upload.jpg

Jag och Elias, som han heter, var också på stan och jag köpte den här superfina tavlan på Granit. Ni har nog redan sett den här och på Instagram om ni följer mig där? Vi köpte på oss massa frön och jag tog några timmar och satte mig och sådde dom små fröna på hans köksgolv. Det är fantastiskt fint ljus i hans lägenhet, mornarna i hans kök är så härligt soliga. 

upload.jpg

I veckan flyttar jag in i min egen lägenhet. En tvåa i Gamlestan som blir perfekt när jag får besök från Stockholm.

Vad bör jag inte missa i Göteborg? Vad finns det för pärlor? Var hittar jag den finaste mossan och dom godaste drinkarna?

 

Inlägget innehåller adlinks.