Min festivalhelg – Way out west 2019

Min festivalhelg – Way out west 2019

Jag saknar det prestigelösa

Sommarens andra och sista festival har ägt rum. Way out west-helgen 2019 var nästan lika regnig men mysigare än förra året. I år åkte jag som privatperson och jobbade inte alls, vilket var skönt. Jag bodde på hotell, vilket också var skönt, men hälsade på en natt i Gamlestan. Göteborg kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Det är så fint med den välkomnande inställningen som finns i staden. Särskilt mycket tänkte jag på det när jag vid ett tillfälle besökte VIP-området på Way out west, det var som att gå in på valfri klubb i Stockholm; samma personer satt på nästan exakt samma platser som förra året och såg lika ocharmiga ut som vanligt. Det tråkiga med Way out west är väl just det, att det är en festival för stockholmare, det är knappt några göteborgare som går dit? Det mesta är dyrt inne på området och ja, inträdet kostar även det en del. Jag önskar att man hade anammat lite mer av det genuint prestigelösa som finns i Göteborg.

Love på hotellet
IMG_2349.jpg
IMG_2295.jpg

Lördagen var allt annat än festlig

Lördagen spenderades mestadels i sängen p.g.a. mensvärk från helvetet. Det är så konstigt hur det kan skilja så mycket mellan månaderna. Love och Record Union arrangerade spelning på Scandic Rubinen så jag masade mig ut ett par timmar, men sov mestadels eller kollade YouTube-videos. På söndagen hade vi sen utcheckning så vi låg på rummet och kollade ett par avsnitt av serien 90 day fiancé. Har så mycket att säga om den serien, lär återkomma till den.

Daniel Norgren var bäst på Way out west

Av banden jag såg gillade jag nog Daniel Norgren bäst. Det var mysigt att stå där i solen, sippa på ett glas cava och veta att man kunde njuta av musiken utan att rusa iväg till presscentret för att skicka in sin recension till redaktionen. Förra året recenserade jag för HYMN och GP, men i år kunde jag alltså bara lyssna, dricka vin och ta det lugnt.

Var ni där? Såg ni något bra på lördagen som jag missade? Var Erykah Badu grym?

Gullegrisen Love Ojensa soon to be Love Cerda Ojensa.

Gullegrisen Love Ojensa soon to be Love Cerda Ojensa.