Förenkla mensen med menskopp

I SAMARBETE MED LUNETTE

Menskoppen från Lunette finns i olika färger, denna heter "Klar".

Menskoppen från Lunette finns i olika färger, denna heter "Klar".

Jag har i princip alltid använt tamponger sedan jag började mensa när jag var 12. Jag gillar att kunna stoppa in mensskyddet snabbt och inte behöva tänka på att byta på några timmar, att inte behöva planera vilka underkläder jag ska ha för att mensskyddet ska passa eller känna mig det minsta begränsad under min mensperiod. Men tamponger innebär ju dels att man måste köpa nytt hela tiden (pengar som går åt) och att man gör av mer mycket mer skräp. Sen ett halvår tillbaka så har jag använt mig av Lunettes menskopp. Och vet du vad!? I detta inlägg har vi teamat ihop så att två av er som läser min blogg och följer mig på Instagram kan vinna varsin menskopp. I vinstpaketet får ni även med ett kit med våtservetter, rengöring och sånt, så det blir skitgött.

Fördelarna med menskopp – för miljö och kropp

Torkar inte ut

Jag har mens i ca 7 dagar och under den här perioden så har jag ganska mycket mens dom två första dagarna och sen mindre och mindre, det gör att jag i början av mensen behöver mer skydd och i slutet av mensen ett skydd som inte suger livet (fukten) ur min snippa. Jag vet inte om ni har samma erfarenhet av mensskydd som jag men dagarna man inte har så mycket mens men ändå vill skydda underkläderna så vill jag ha ett skydd som inte torkar ut mitt underliv men ändå ger tryggt skydd och till det funkar menskoppen skitbra, eftersom det är en behållare och inte är uppsugande liksom.

Menskoppen ger inget skräp

Sedan finns det en enorm fördel med menskopp: Den är återanvändningsbar! Du kan använda den hur många gånger som helst, i många många år! Du behöver alltså inte köpa nytt varje period vilket i sin tur gör att du dels sparar pengar men också sparar enorm på skräpet. Det blir liksom inga plasthylsor, pappkartonger eller något annat skräp. Det enda du gör är att ta med den när du känner att mensen är på g, tömmer den i toan och sköljer av den i handfatet. Om du inte har tillgång till handfat kan du rengöra den med våtservett och sedan är det bara att använda den på nytt. När din mensperiod är över kokar du den och sen lägger du undan den till nästa omgång. Assmidigt.

TIPS!

Det enda som är lite struligt när man är ny med menskopp är att hitta den rätta knycken för att föra in den. Jag tycker det enklaste är att vika den och föra in den ihopvikt. Olika storlekar rekommenderas beroende på hur mycket blödning man har och om man fött barn eller inte. 

Menskopp Lunette

Vinn din egen menskopp

TÄVLINGSREGLER

Så, till tävlingen då. Eftersom detta är en ultimat zero waste-produkt för alla som vill leva mer minimalistiskt så vill jag att du kommenterar på detta inlägg med ditt bästa hållbarhets tips. Jag kommer att välja en ifrån kommentarerna här på bloggen och en ifrån min instagram. Reglerna är:

1. Följ mig på Instagram @jandihearteco

2. Kommentera antingen på Instagram, på bloggen eller bägge – och skriv ditt bästa hållbarhetstips.

3. Se till att skriva in din mejladress. Håll tummarna!

Tävlingen är öppen till den 19 september kl.23.59. 2 vinnare kommer att meddelas senast den 23 september.

https://se.lunette.com/

Tusen tack till Lunette för att samarbeta med mig i detta!
 

Länge leve mensen!

https://se.lunette.com/