Kall kaffedrink med kokosdryck och kardemumma

Kall kaffedrink med kokosdryck och kardemumma
upload.jpg

Ärligt, hur svennigt är det inte att ha kardemumma i sitt kaffe? Oh wait, det är faktiskt inte svennigt från början. Nu i dessa tider när det är skitviktigt att prata om kultur som essentialistiskt (alltså att det skulle finnas typ en kärna som var opåverkad av yttre omständigheter) kan det ju vara bra att påminna sig själv om att kulturer är föränderliga och påverkas av migration, av tekniska uppfinningar, av ekonomi, av väder och klimat och allt annat som finns på vår planet. Ingen kultur har uppstått av sig självt ur tomma intet och varit likadan hela tiden.

Men nu till det jag tänkte tipsa om: En kall kaffedrink. Jag kan inte vara den enda som håller på att smälta bort i värmen och då är det jävligt gott med kaffe, trots att jag annars inte är ett superstort fan av vardagskaffedrickande.

Du behöver:

  • Kaffe
  • Kokosdryck
  • Kardemummakärnor
  • Isbitar
  • Kokoschips/flingor
  • Kanel


Jag gjorde mitt kaffe i en pressokanna, droppade ner några kardemummakärnor och lät kaffet svalna något. Sedan la jag isbitar i ett glas och hällde på kaffet. Jag tog sedan kall kokosdryck som jag skakade i förpackningen (så den blir lite fluffig) och hällde över. Sist garnerade jag med kokoschips och lite kanel. Sen drack jag den snabbt som tusan för det var jävligt gott och väldigt varmt.

Extra tip: Köp alltid ekologiskt kaffe. Om du ska satsa slantarna på något eko och inte har råd att köpa allt eko så är det bra att välja kaffet som är odlat på ett ekologiskt sätt.