Öka livslängden på dina plagg

Ta hand om det du redan har

Det är fashion revolution week och jag fortsätter temat med hållbar klädkonsumtion. Och idag ska jag skälla lite på mig själv. Senast för några dagar sen gick jag på Myrorna och letade efter en vårjacka. Ett riktigt statement piece ville jag ha. Jag kikade bland kappor och kortare jackor i hopp om att hitta något som skulle fånga mitt intresse, men jag gick hem tomhänt och tänkte att jag får kolla utbudet online istället. När jag kom hem kom jag på att jag faktiskt har en perfekt vårjacka. I min klädkammare hade jag hängt undan min superfina vintage trenchcoat i beige. En kappa jag längtade efter i flera år tills jag tillslut köpte den. Anledningen till att jag inte använde den? Två knappar hade lossnat. Så ja, även en hållbarhetsbloggare kan vara för bekväm.

upload.jpg

Sy i knapparna då, din latmask!

Jag satte på lite skön musik, öppnade ett fönster och satte mig och sydde i knapparna med regndroppar i bakgrunden och det var ju inte så farligt. Det tog typ 10 minuter att bestämma mig hämta sylådan och ha knapparna färdiga, så sätt igång nu! Laga maskan, sy tillbaka knapparna –  oftast mycket mer än vi egentligen inbillar oss.

upload.jpg